Ekonomi

2022 Kar lastiği cezası ne kadar? Kış lastiği ile kar lastiği arasındaki fark nedir?

Kış aylarına girilmesi ile birlikte araç sahipleri kış lastiklerine dair sorular sormaya başladı. İşte Kış lastiklerine dair merak edilen o detaylar!Özellikle de dönüşlerde daha iyi kavrama özelliğine sahiptir

KARDA HANGİ TİP LASTİK İYİ TUTAR?

Karda kısa boy ve geniş lastik daha dayanıklı olmaktadır. Özellikle de dönüşlerde daha iyi kavrama özelliğine sahiptir. Karın üzerinde giderken geniş lastik daha iyi dönüş sağlamaktadır. Çamurda ve derin karlı yolda kolay kayabilir.

İşte kış lastiğine dair merak edilen diğer soru ve yanıtlar…

2022 KAR LASTİĞİ CEZASI NE KADAR?

Zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayan işletmelere 2022 yılı için 1152 lira para cezası uygulanacak. Kış lastiği taktırmama cezası ise, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde tekrardan 1 Ocak 2023 yılı itibarı ile güncellenecek.

EN İYİ KIŞ LASTİĞİ MARKASI HANGİSİ?

Yapılan testlere göre 2022 yılının en iyi kışlık lastik markaları arasında Michelin, Goodyear, Dunlop geliyor. Kış lastiği alırken dikkat etmemiz gereken birtakım özellikler vardır. Genel olarak özelliklere bakılırsa, araç kullanım sıklığı ve araç tipi, Üretim tarihi, Takım halinde kullanılması, AB lastik etiket değerlerine de uyması gerekiyor.

KIŞ LASTİĞİ İLE KAR LASTİĞİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Kış lastiklerinin özellikleri şu şekildedir; Dişlerinin daha derin olması ve kendilerine özgü desenlere sahiptirler. Dişlerin daha derin olması, karın lastikte birikmesini engellemeye yardımcı olur ve karda daha iyi çekiş sağlaması amaçlanır. Kış lastiklerinin sırt desenleri, kar, sulu kar ve suyu dışarı atacak şekilde tasarlanır. Kış için kış lastikleri takıyor iseniz, her zaman tam bir takım olarak takmalısınız. Sadece ön lastikleri değiştirmek, arka lastiklerin kayma ihtimalini artırmaktadır. Aynı şekilde, sadece arka tekerleklere kar lastiği takarsanız, ön tekerleklerin çekişlerini kaybetmesine sebep olabilir ve aracınızı istediğiniz yöne çevirmeyi imkansız hale getirebilirsiniz. Kış veya kar lastiği arasında bir seçim yapacaksanız, varacağınız sonuç nerede yaşadığınız ve hangi şartlarda araba kullandığınıza bağlı olarak değişmektedir.

KIŞ LASTİĞİ FAZLA YAKIT YAKAR MI?

Yaz aylarında, kış lastiği kullanıldığında yuvarlanma direnci artmaktadır. Bu da kış lastikleri yüzünden meydana gelir ve araçta bir enerji kaybına neden olur. Aynı şekilde bu da yakıt tüketiminin artmasına neden olur.

Piyasada herkes ona akın ediyor! 1 ayda tam olarak 10 milyar doları aştı! İşte detaylar!

Ev hanımlarına destek! Başvuru yapın sizde maaş sahibi olun! İşte detaylar!

En iyi kış lastiği markası hangisi? 4 mevsim kış lastiği yerine geçer mi?