Toki

2022 TOKİ 100 bin konut inşaatları ne zaman başlayacak?

TOKİ 100 bin konut inşaatlarına dair pek çok soru sorulmaktadır. Vatandaşlar inşaatlarının ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte detaylar!Vatandaşlar ev sahibi olmak isterlerken TOKİ sosyal konut başvurularını araştırıyor

TOKİ sayesinde yüzlerce vatandaş ucuz konut sahibi olmanın hayali kuruyor. Vatandaşlar ev sahibi olmak isterlerken TOKİ sosyal konut başvurularını araştırıyor.

 İşte 2+1, 3+1 planlarında hazırlanan sosyal konutlar için başvuru tarihleri ve şartlarına dair detaylar…

2022 TOKİ 100 BİN KONUT İNŞAATLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TOKİ 100 bin sosyal konut inşaatlarının başlamasına dair detaylar yakın zamanda netlik kazanması bekleniyor. Yüz binlerce kişinin kira öder gibi ucuz ve yeni evlere sahip olmasını sağlayan TOKİ bu yılın ağustos ayında yeni bir kampanyaya daha başladı.

İşte TOKİ sosyal konut başvurusu ne zaman yapılacak? TOKİ 100 bin sosyal konut başvurusu nasıl yapılır ve koşulları nelerdir? sorularının yanıtları…

2022 TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TOKİ başvuru tarihlerine dair net bir açıklama henüz yapılmadı. Yüz binlerce kişinin kira öder gibi ucuza yeni evlere sahip olmasını sağlayan TOKİ bu yılın ağustos ayında yeni bir kampanyaya daha başladı. 100 bin yeni konutun daha yapılacağı bilgisi gelirken, dar gelirli vatandaşa birbirinden farklı bütçe seçenekleri ile de yeni konut sahibi olma fırsatı yaşayacak. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ağustos ayında 100 bin konutluk yeni bir kampanya başlatacaklarını söylemişti.

TOKİ 1 MİLYON 100 BİN KONUT İNŞAA ETTİ!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Herkes için konut", "insanca yaşam" ve "ekonomik olarak ulaşılabilir konut" hedefleri adı altında 1 milyon 100 bin yaptık. Dünyada yaşanan pandemi ve ekonomik krizlere rağmen son üç yılda nitelikli ve yatay mimariyi esas alan yaklaşık 213 bin konut sosyal donatılarıyla birlikte şehirlerimize kazandırılmış, 137 bin konutun da teslimi bu süreçte yapıldı. 2021 yılında Türkiye genelinde ilk el konut satışlarında TOKİ'nin payı ilk defa yüzde 13,8'e yükseldi. 50 bin olan yıllık konut üretimi miktarı da ortalama 70 bine çıkarıldı.

Bu sene de yaklaşık 50 milyar yatırımla inşaatı devam eden 144 bin konuttan 64 bini, işyeri, hükümet konağı gibi projelerin gerçekleştirilecek. 100 bin konut, bu senenin ağustos ayında yeni bir sosyal konut kampanyası başlıyor. Buradaki konut sayısı da en az 100 bin olacaktır” dedi.

TOKİ sosyal konut şartları belli oldu mu? 2022 TOKİ sosyal konut başvuru detayları!

Dar gelirliye üç ana destek! 25 milyar destek sahiplerini bulacak! İşte detaylar!

Kadın erkek memur alımı başladı! Tek bir şart aranıyor! İşte detaylar!