Toki

2022 TOKİ İstanbul’da nerede yapılacak?

TOKİ sosyal konutların ilk temelleri atıldı. Bu haberden sonra TOKİ İstanbul’a başvuranlar, 2022 TOKİ İstanbul’da nerede yapılacak? şeklinde sorulara yanıt arıyor. İşte o detaylar!

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ SATILABİLİR Mİ?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’den ev alma hakkı kazanan vatandaşlar ev taksitleri bitmeden satış gerçekleştiremeyecek.

İşte diğer merak edilen detaylar…

2022 TOKİ İSTANBUL’DA NEREDE YAPILACAK?

TOKİ sosyal konut kapsamında İstanbul’da yapılacak konutlar pek çok kişinin gündemini oluşturuyor. TOKİ’nin İstanbul’da hangi ilçelerde konut yapacağı merakla araştırılıyor. İşte detaylar; TOKİ İstanbul'daki sosyal konutlar Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Silivri, Tuzla'da inşa edilecek.

TOKİ SOSYAL KONUTTA İLK TEMELLER NEREDE ATILACAK?

İlk Evim projesinde ilk etapta 250 bin sosyal konut Ankara'da 2 bin 171, Kırşehir'de 458, Yozgat'ta 141, Konya'da 206, Kahramanmaraş'ta 210, Diyarbakır'da 158, Elazığ'da 88, Amasya'da 87, Bolu'da 206, Zonguldak'ta 595, Afyonkarahisar'da 364, Tunceli'de 118, Erzurum'da 158, Uşak'ta 158, Manisa'da 78, Aydın'da 265, ve Muğla'da 154 konut olmak üzere 5 bin 615 konutun temelleri atılacak.

TOKİ EV KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2022 TOKİ kura çekimine dair detaylar belli oldu. Kura çekimi tarihi ise etap etap yapılacak. Kura çekim tarihi Mart 2023 yılında sonlanacak. TOKİ’nin hayata geçireceği projelerinin sonuçları, kura başvuru işlemlerinin tamamlanmasından hemen sonra Kasım ayında kura çekimi ile belli olacak.

3+1 TOKİ EVLERİNİN İÇ GÖRÜNÜMÜ NASIL?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi hayata geçiyor. Bu konuda en çok merak edilenlerden konulardan birisi de dairelerin nasıl olacağı oldu. Esenler güney rezervi toplu konut projesi. TOKİ Başkanlığı’nca 2017 yılında başlandı. Bu projenin geçtiğimiz günlerde birinci etabı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından anahtar teslimi yapıldı.

İstanbul’da yapılacak 50 bin konutta bu proje örnek alınacak. Her biri yüksek güvenlikli yapılacak. Kapıların içleri harçla doldurulmuş çelik kapılar, mutfak 14 metrekare, yine doğramalarda tezgahlarda ve dolaplarda laminant parke kullanılacak.

GELİRİ OLMAYAN TOKİ’YE BAŞVURABİLİR Mİ?

TOKİ başvurularına dair bazı detaylar merak edilerek araştırılıyor. “Geliri olmayan TOKİ’ye başvurabilir mi? sorusunun yanıtını vatandaşlar araştırıyor. 18 ile 30 yaş arasında ailesi ile yaşayan gençler TOKİ sosyal konutlarına başvuruda bulunabilir. Bu başvuruda ailenin geliri başvuru yapan gencin geliri olarak sayılmayacaktır.

Sosyal konut ödemeleri ne zaman başlar? TOKİ evleri ne kadar zamanda teslim ediliyor?

Sosyal konut projesi satılabilir mi?

DSİ personel alımına geç olmadan başvurun! DSİ başvuru şartları açıklandı! İşte detaylar!