28 / 04 / 2024

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2024 yılı bütçesini sunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada Türkiye Yüzyılı'nı enerjinin de yüzyılı yapacak adımların atılacağı döneme girildiğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda üretilen gazın Nisan'da karaya ulaşmasından sonra konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin ilk ay tüm tüketimlerinin, sonraki aylarda da aylık 25 metreküpe denk gelen tüketimlerinden bir sene boyunca ücret alınmamasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı'nı hatırlatarak, şunları dile getirdi "Bu kapsamda toplamda 6,4 milyar metreküp doğal gazı bedelsiz şekilde vatandaşlara sunuyoruz. Diğer yandan, ihtiyaç sahibi hanelere elektrik tüketim desteği verilmesine yönelik olarak Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında hanedeki kişi sayısına göre aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutara kadar destekleme yapıyoruz. Bu kapsamda 2019 yılından bugüne kadar toplam 18,2 milyar Türk Lirası tutarında elektrik tüketim desteği verdik. Ayrıca, 2022'de 1,9 milyon aileye 1,7 milyon ton kömür desteği sağladık. 2023'te de toplamda ısınma amaçlı kömür desteği sağlamayı sürdürüyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sağlamış olduğu söz konusu bu desteklerin haricinde, 2022'de vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılanmıştır." dedi.

2022 de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL si devlet tarafından karşılandı!

Açıklamasında Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenenlerin enerji faturalarında sağlanan kolaylıklar ile ilgili de bazı açıklamalar yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu kapsamda depremde konutu ve/veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, orta ve ağır hasarlı olan vatandaşların depremden önceki ödenmemiş tüm doğal gaz ve elektrik faturalarının silindiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Ayrıca, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden herhangi bir zarar görmeyen yüksek tüketimli sanayi ve ticarethane aboneleri hariç olacak şekilde, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya illerinin tamamıyla Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde elektrik ve doğal gaz faturalarının tahakkuk ve tahsilatlarını erteledik. Söz konusu bu erteleme döneminden sonra tanzim edilmiş olan faturaları da faiz uygulamadan 6 eşit taksite bölerek ödeme kolaylığı sağladık."

Bu il için yüksek deprem riski uyarısı!

TOKİ'den bir ile daha 304 konutluk yeni proje geliyor!

TOKİ Gaziosmanpaşa projesi için geri sayım başladı! 431 konutluk yeni proje 23 Kasım'da ihaleye çıkıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön