Turizm

2022'nin ilk yarısında 38 ilde 186 otel icralık oldu! 

İcralık otellerin şehirlere göre dağılımında 47 işlem ile Muğla ilk sıraya yerleşti. Otellere gerçekleştirilen toplam icra işlemlerinin ilçelere göre dağılımında 32 otel ile Bodrum zirvede oldu. şte icralık otellerle ilgili tüm ayrıntılar... Böyle olmasaydı icralık otel sayısı daha da artardı

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) Kovid-19 salgını sebebiyle bankalara  “kredi borcunu zamanında ödemeyen otellere takip işlemi başlatmayın, borcu yapılandırın” talimatına karşın Türkiye'nin dört bir yanından 38 ildeki 186 otel icralık oldu. Böyle olmasaydı icralık otel sayısı daha da artardı. 

 

Sektöre en çok kredi kullandıran Denizbank’ın Genel Müdürü Hakan Ateş toplam 25 otelin satışını gerçekleştirdiklerine dikkat çekmişti. 

Peki en çok hangi ildeki oteller icralık oldu? İşte icralık olan otellerle ilgili o veriler...

İCRALIK OTEL SAYISINDA BODRUM ZİRVEDE 

İcralık otellerin illere göre dağılımında 47 işlem ile Muğlaki ilk sıraya yerleşti. Muğla'da icra işlemi tatbik edilen 47 otelin 32’si Bodrum’da yer alıyor. Bu kapsamda, Muğla’daki icra işlemlerinin yüzde 70'i Bodrum'dan oldu.

 

Dünya'da yer alan habere göre; il bazında ilk sıraya yerleşen Muğla’yı 22’şer işlem ile Antalya ve İstanbul takip etti. Pandemi sürecinde icra işlemi yapılan otellerin yarısına yakını üç şehirden oldu. 

İcralık otellerin yıllara göre dağılımında 2020, 79 işlem ile ilk sıranın sahibi oluyor. 2021 yılında oteller için gerçekleşen icra işlemi 2020’nin bir eksiği ile 78 olurken, 2022 yılının ilk altı ayı, Haziran sonu itibariyle gerçekleşen icra işlemi de 29 olarak gerçekleşti. 

 

2020-2022 haziran sonu itibariyle icralık olan otellerin şehirlere göre dağılımında, Adana ve Zonguldak 4’er, Eskişehir ve Kahramanmaraş 3’er, Artvin, Çorum, Kütahya ve Malatya 2’şer, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Bilecik, Bursa, Denizli, Edirne, Hatay, Isparta, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Manisa, Mardin, Nevşehir, Samsun, Ş.Urfa, Van, Yalova’da bu dönemde 1’er otelin icralık olduğu belirlendi. 

İcralık otel sayısı gazete ve internet sitelerinde zaman zaman oluşan abartılı ve gerçek olmayan sayıları değil, yasa gereği Basın İlan Kurumu (BİK) üzerinden yayınlanan icra işlemleri ilanlarında yer alan resmi rakamları kapsıyor.