Kent Haberleri

2023 Aile Bakanlığı aile destek ödemeleri yattı mı? Nisanın kaçında yatacak?

Aile Destek Programı kapsamında yapılacak ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağı hak sahipleri tarafından merak ediliyor. Başvuru sürecini tamamlayanlar ödemelerin hangi tarihte ve nasıl yapılacağını sorguluyor. AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR? Aile Destek Programı doğrultusundaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi amacıyla söz konusu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup ilgili evlerden 3294 sayılı yasa doğrultusunda olduğu belirlenenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla ilgili destek programından faydalanabilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yaptığı yardımlar devam ederken, Aile Destek Programı'ndan faydalananlar nisan ayı sosyal yardım ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile Destek Programı doğrultusundaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi amacıyla söz konusu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup ilgili evlerden 3294 sayılı yasa doğrultusunda olduğu belirlenenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla ilgili destek programından faydalanabilecek.

İşte detaylar...

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

*Türk vatandaşı olmaması,

*Mavi Kart sahibi olması,

*Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

*18 yaşından küçük olması,

*Evinde memur, kamu işçisi, noter ya da muhtar görev alan veya yurt dışında çalışan, yurt dışı borçlanan ya da özel sandıklar çerçevesinde olan birey/bireylerin bulunması halinde başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Aynı zamanda başvuru yapan kişinin; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunanlardan olması ve zorunlu askerlik hizmetini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması durumunda başvurular hane yaklaşımı doğrultusunda değerlendirilemeyeceği için bu bireyler programa dahil edilmemiştir.

AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet’ten ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı yasa çerçevesinde kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

NİSAN AYI İLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile destek yardımı nisan ödeme tarihine ilişkin şu an için bir açıklama yapılmazken, konuyla ilgili gelişme olduğunda haberimize dahil edeceğiz.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

İş arayanlara müjde! İŞKUR 81 ilde KPSS şartsız tam 24 bin 932 işçi alacak!

Altının babası İslam Memiş’ten peş peşe çok konuşulacak açıklamalar: “Haziran sonunda...”

SGK’dan büyük jest! 3 aylık sigortası olanlara 24 bin 910 TL yardım yapılacak! Hemen bakın!