Kent Haberleri

2023 BAĞ-KUR tescil affı! Çıktı mı, ne zaman çıkacak? İşte son durum!

EYT’nin nihayete kavuşmasıyla birlikte vatandaşlar BAĞ-KUR tescil affına ilişkin ayrıntıları takip etmeye başladı. BAĞ-KUR tescil mağdurları emekli olabilmek amacıyla geriye dönük tescil imkanını bekliyor. BAĞ-KUR tescil affının ne zaman çıkacağı ise gündemdeki yerini koruyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu kapsamlı vergi borcu yapılandırma paketiyle ilgili gelişmeler merak ediliyor. BAĞ-KUR tescil affının ne zaman çıkacağı ise gündemdeki yerini koruyor. EYT’den yararlanmayanlar emeklilik için geriye dönük tescil imkanını bekliyor.

BAĞ-KUR TESCİL AFFI ÇIKTI MI, NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı 2 bin TL’nin altındaki vergi dairelerine olan borçların silinmesi düzenlemesi vergi dairesine olan bütün borçları kapsayacak. Vergi dairelerine olan vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklarda 2 bin TL’yi aşmayan toplam borç silinecek.

İşte detaylar...

2 bin TL’nin altındaki silinecek borçların 31 Aralık 2022 öncesine ait olması gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı yasa teklifine ve yapılandırmanın içeriğiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre kapsama trafik cezası da, Kabahatler Kanunu da, kira beyanı da girecek. Üç farklı ceza varsa ve toplamı 2 bin TL’yi aşmıyorsa silinecek.

Fakat konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

VERGİ BORÇLARI KAPSAMA ALINDI MI?

Vergi dairesine olan tüm borçlar silineceği için gelir vergisi de, KDV de kapsayacak. Örneğin bir ev sahibi geçen yıl elde ettiği kira gelirini eksik beyan etti ve bin 900 TL’lik cezası var. Bu da silinecek. Fakat bu kişi örneğin ayrıca bir de 427 TL’lik kırmızı ışıkta geçmeden ceza almış durumda. Gelir Vergisi ve kırmızı ışık cezasının toplamı 2 bin TL’nin üstünde olduğu için borç silinmeyecek, isterse yapılandırmadan yararlanabilecek.

TEKLİF MECLİS'TE

AK Parti'li Elitaş, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tamamlandığını ve Meclis Başkanlığı'na sunduklarını ifade etti.

Kanun teklifinin 2 ana başlık altında düzenlemeler içerdiğini söyleyen Elitaş, "İlki son derece geniş kapsamlı yapılandırma hükümleri, 2’nci ise vergi mevzuatında ve çeşitli yasalarda düzenlemeler içermektedir. Öncelikle vatandaşlarımızın vergi dairelerine hangi türden olursa olsun tüm borçlarını yeniden yapılandırma kapsamı içine aldık.

Bütün vergiler, vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus para cezaları, köprü, otoyol, kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, üst kurullar tarafından verilen idari para cezaları, 4207 sayılı yasa kapsamında tütün ürünlerinin zararlarını önleyici, önlenmesi ve kontrolü hakkında yasa kaynaklı idari para cezaları gibi tüm idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, madenlerden devlet hakkı, kaynak kullanımı destekleme primi borçları gibi hülasa ne tür borç olursa olsun yapılandırılarak ödenebilecek" ifadelerini kullandı.

Garanti BBWA’dan tüm müşterilerine son dakika duyurusu! Acil bakmanız gerekiyor!

İŞKUR KPSS şartsız çok sayıda personel alacak! Başvurmak için hemen bakın!

Dolarda nokta atışlar yapan isim bu sefer söylenmeyeni söyledi! Doların roket gibi uçacağı tarihi açıkladı!