Ekonomi

2023 bayram ikramiyeleri hangi tarihte yatacak? Kurban Bayramı ikramiyeleri ve maaşlar ne zaman yatacak?

Kurban Bayramı ikramiyesinin tarihleri vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Bu sene Kurban Bayramı, 28 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecektir. Peki 2023 Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?Emekli bayram ikramiyeleri yılda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenmektedir

Mayıs ayının sonuna gelinmesi ile Kurban Bayramının hemen öncesinde, emekli ikramiyelerinin yatacağı tarih SSK, Bağ-Kur'lular tarafından araştırılıyor. Emekli bayram ikramiyeleri yılda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenmektedir. Geçtiğimiz sene 1100 TL olan emekli bayram ikramiyesinin Kurban Bayramı'nda ne kadar ödeneceği açıklandı.

 İşte 2023 Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyesine dair merak edilen ödeme tarihleri...

2023 ZAMLI EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ AÇIKLANDI!

2023 Kurban Bayramı'na kısa bir zaman kala, emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri gündemde bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ramazan Bayramı emekli ikramiyesinin 17 ile 19 Nisan tarihleri arasında ödemeleri hesaplara geçirmişti. Emekli vatandaşlara Ramazan ve Kurban Bayramı’nda yapılan ikramiye ödemeleri 1,100 lira olarak yapılıyordu. 2023 yılında geçerli olan emekli bayram ikramiye tutarı da belli oldu.

MUSTAFA ELİTAŞ ZAMLI BAYRAM İKRAMİYESİNİ DUYURDU

Her sene olduğu gibi bu senede da bayramlarda emeklilere ikramiye verilecektir. Ramazan Bayramı ikramiyesi emekli vatandaşlar için 2 bin liraya çıkarıldı. Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi olarak da 2 bin TL yatırılacağı bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESAPLARA GEÇECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı açıklamadan sonra; zamlı bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihler geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda açıklanmıştı.

Kurban Bayramı ikramiyesi yine bayram öncesi Haziran ayı içerisinde emekli vatandaşların hesaplara aktarılacaktır. İkramiyelerin bayramdan 1 hafta önce hesaplara yatırılacağı öngörülüyor.

KİMLERE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENECEKTİR?

Ödemenin yapılacağı süreçte, emekli maaşı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü maaşı, malullük maaşı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenmektedir. Bu bilgilere göre, Kurumdan aylık alan; muharip gaziler, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar görmüş olan sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödemesi yapılmaktadır.