Ekonomi

2023 bayram ikramiyeleri ne kadar? 2023 bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyelerine dair hummalı araştırma hala devam ediyor. İkramiye alacak olan emekliler, bayram ikramiyeleri ne zaman yatacağını sorguluyor. İşte detaylar!Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli bayram ikramiyelerine araştırılan sorulara yanıt verdi

Ramazan ayına girilmesiyle birlikte milyonlarca emekli, bayram ikramiyelerine dair sorular sormaya başladı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli bayram ikramiyelerine araştırılan sorulara yanıt verdi. Peki “Emekli bayram ikramiyelerine ne kadar zam geldi? 2023 bayram ikramiyeleri ne kadar oldu? İşte sorulan soruların yanıtları…

2023 ZAMLI EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BELLİ OLDU MU, NE KADAR OLDU?

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında daha önceki yıllarda 1100 lira ikramiye ödemeleri yatırılmaktaydı. 2023 yılında geçerli olan emekli bayram ikramiye tutarında değişikliğe gidildi.

ZAMLI BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARI AÇIKLANDI

Bu konuda geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye bayram ikramiyesinin 1100 liradan 2 bin liraya yükseltildiğini duyurdu.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının emekli ikramiye konusuna dair yapılan açıklamada şunları dile getirdi;

"Emekli vatandaşlar hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda 2.000’er TL bayram ikramiyesi alacaklar. Bu yeni yapılan düzenlemeden EYT ile emekli olacak vatandaşlar da dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz faydalanacaklar. Emeklilerimizin bayramlarını kutlu geçirmeleri için 2018 yılından bugüne kadar 114 milyar TL bayram ikramiyesi verilecek. 2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi bayram öncesi, Nisan ayı içerisinde, Kurban Bayramı ikramiyesi de yine bayram öncesi Haziran ayı içinde ödenecektir."

EYT'LİLERİ DE KAPSAYACAK

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesinde çalışmanın EYT düzenlemesinde emekli olanları da içine alacağını bildirmiş ve sözlerine şunları söylemişti; "Önerilerimizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olumlu değerlendireceğini umut ediyorum. Bu çalışma emeklilerin hayatında önemli rahatlama sağlayacak."

KİMLERE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı zamanda, emekli aylığı, , vazife malullüğü aylığı, yaşlılık aylığı malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenmektedir. Kurumdan maaş alan; şehit aileleri, yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, muharip gaziler şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi verilir.