Ekonomi

2023 bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Bayram ikramiyeleri yükselecek mi?

Kurban Bayramı yaklaşırken emekli bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağına dair araştırmalar hız kazandı. Emekliler ikramiyelerini almak için gün sayarken, bir yandan da “Bayram ikramiyeleri yükselecek mi?” sorusuna yanıt aranıyor.Sosyal Güvenlik Kurumu, Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödenmesi yapılıyor

Kurban Bayramı bu sene 28 Haziran'da idrak edilmeye başlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödenmesi yapılıyor. Ödemelerin yapılacağı tarihte, emekli aylığı, yaşlılık aylığı alanlara, malullük aylığı alanlara, vazife malullüğü aylığı, , ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alan kişilere bu ikramiyeler ödenmektedir. Ayrıca Bu kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon olan sporcular ve terörden zarar görmüş olan sivillere de bayram ikramiyesi ödenmektedir.

Peki, “2023 bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Bayram ikramiyeleri yükselecek mi?” İşte ayrıntılar…

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Kurban Bayramı ikramiyesi, bayramdan önce Haziran ayı içinde emekli yurttaşların hesaplarına yatırılacak.

Bayram ikramiyelerin bayramdan 1 hafta önce yani 21 Haziran Çarşamba gününden başlayarak hesaplara yatırılması beklenmektedir.

BAYRAM İKRAMİYESİ KAÇ TL?

Bayram ikramiyesi 2 bin TL olarak belirlenmiştir.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNDE ARTIŞ OLACAK MI?

1,100 TL olan bayram ikramiyesi geçtiğimiz aylarda yüzde 82 artış ile beraber 2000 TL’ye yükseldi, ancak yeni zam yapılacağına dair hala bir açıklama gelmedi.

Emekli ikramiyesinin 28 Haziran Kurban Bayramı öncesi 2500 ile 3000 TL arasında bir rakama yükselmesi bekleniyor.

EMEKLİ ZAMMI VE REFAH PAYI İLE MİLYONLARIN GELİRİNDE ARTIŞ OLACAK!

Emekli zammı ile milyonların gelirinde artış olacak. EYT'liler de bir yandan maaşlarını alırken bir yandan da diğer emekliler gibi Temmuz zammı ve refah payından faydalanılabilir. Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında başvuru yapmış olan tüm EYT'li vatandaşlar emekli maaşı diğer tüm emekliler gibi artış yaşanacak.

Yani Temmuz ayında yapılacak olan 6 aylık enflasyon artışı ve refah payı artışı Haziran sonuna kadar başvurusunu yapmış olan tüm EYT'li vatandaşların maaşlarına direkt yansımış olacaktır.