29 / 04 / 2024

2023 bursluluk sınavı sonuçları Yayınlandı! MEB İOKBS sınav sonuçlarını meb.gov.tr adresinden sorgulayabilirsiniz!

2023 bursluluk sınavı sonuçları Yayınlandı! MEB İOKBS sınav sonuçlarını meb.gov.tr adresinden sorgulayabilirsiniz!

Milli Eğitim Bakanlığı, 5. ila 11. sınıf öğrencileri için düzenlenen İOKBS Bursluluk Sınavı sonuçlarını 'meb.gov.tr' üzerinden yayınladı. Bu sene sınavda 1 milyon 44 bin 846 öğrenci ter döktü. Sınav sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesinden erişim sağlanmaktadır.



Bursluluk sınavında beklenen an geldi. Kontenjan bu yıl 70 binden 100 bine yükseltildi ve bu artıştan 30 bin kontenjan deprem bölgeleri için ayrıldı. Sınava giren öğrenciler sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı'nın online platformu üzerinden ulaşabiliyor. 

Burs sınavı sonuçları açıklandı, depremzede öğrencilere de burs desteği sağlandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Bursluluk Sınavı sonuçları, 22 Eylül 2023'te 'ww.meb.gov.tr' üzerinden duyuruldu. Bu yılki burs kontenjanı önceki yıllara kıyasla 30 bin artışla 100 bin olarak belirlendi; bu ek kontenjanın tamamı deprem bölgesindeki öğrencilere tahsis edildi. Devletin koruması altındaki ya da yasal olarak burs hakkı elde eden 3.871 öğrenci bu sınava katılırken, bu öğrencilere sınav sonucuna bakılmaksızın burs verildi.

Ayrıca, depremden etkilenen ve anne ya da babasını kaybeden 8.769 öğrenci arasından sınava katılan 6.925 öğrenciye de burs tahsis edildi. Bursluluk sınavına başvuran 1.044.846 öğrenciden 875.987'i sınavı tamamladı ve 100 bin öğrenci burs kazandı. 

Burs sınav sonuçlarına neden erişilir?

burs başvuru sonuçlarınızı öğrenmek için https://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php?KATEGORI=14-20-15-16-21-34&B=4 linkine tıklayabilirsiniz. Bu link üzerinden  Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesine yönlendirilerek ilgili bölümden sonuçları kontrol edebilirsiniz.

Bursluluk ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bursluluk sınavını başarıyla tamamlayıp kayıt olan öğrencilere resmi okulların Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliğine göre, Ekim ayının başından itibaren burs ödemeleri yapılmaktadır. Bursların her ay belirli bir miktarda ödendiği bilinmektedir.

Burs ödemeleri ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği doğrultusunda  bursluluk sınavını kazanarak kaydını yaptıran öğrencilere burs ödemesi, kayıt tarihinden itibaren Ekim ayının başında gerçekleştirilmektedir. 2023 kapsamında bursluluk kazanan öğrencilere her ay 863 TL ödenecektir. 

TEV burs başvuruları başladı: Şartları karşılayan öğrencilere ayda 2500 TL burs verilecek!

Öğrencilere yardım büyük yerden! İşte yardımın detayları

Milyonlarca öğrenciye 1250-3750 TL geri ödemesiz burs verilecek! İşte başvuru şartları...


Geri Dön