Kent Haberleri

2023 e-Devlet yardım başvurusu! Bu şartları sağlayan herkes aylık 5 bin TL destek alacak!

AFAD, deprem bölgesindeki evi hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi ya da kiracılar için Afetzede Barınma Desteği verecek. Ev sahibi ya da kiracılar için e-Devlet üzerinden Afetzede Barınma Desteği başvuruları başladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesindeki evi hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar için Afetzede Barınma Desteği başvurularının başladığı belirtildi.

BARINMA DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 11 kentteki konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar barınma desteği başvurularını, e-Devlet üzerinden AFAD’ın “Afetzede Barınma Desteği” ekranından gerçekleştirebilecek.

Depremzedeye, fiilen oturduğı ve hasarlı olan konutu için hasar durumuna göre barınma desteği yapılacak. Fiilen oturulmayan konut için barınma desteği verilmeyecek.

İşte detaylar...

NAKDİ YARDIM YAPILACAK MI?

Depremzedelere taşınma, geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermek üzere doğal afetler sonrasında AFAD tarafından nakdi karşılıksız barınma desteği gerçekleştirilecek.

Depremzedeler, hesap açmalarına gerek kalmadan her kentte bulunan Ziraat Bankası şubelerinden barınma desteğini alabilecek. Söz konusu destek, Ziraat Bankası’nda hesabı bulunanların kendi hesabına, hesabı olmayan kişilerin ise TC kimlik numaralarına yatırılacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca gerçekleştirilecek hasar tespit işlemleri tamamlandıkça ödemeler yapılacak. Yardım desteği, konuyu hasar almış her depremzedeye T.C. kimlik numarası üzerinden Ziraat Bankasına yatırılacak.

TAŞINMA YARDIMI VERİLECEK Mİ?

Depremzedelerin, oturduğu ev adreslerinin bulunduğu ilin valiliğince kimlik paylaşım sistemi ve tapu sorgulamaları yapılmasının ardından evleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekipleri tarafından yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen depremzede ailelere 15 bin TL taşınma yardımı yapılacak.

KİRA YARDIMI VERİLECEK Mİ?

Depremzedelerin, oturduğu ev adreslerinin bulunduğu kentin valiliğince kimlik paylaşım sistemi ve tapu sorgulamaları yapıldıktan sonra evleri yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen depremzede ailelere 1 yıl boyunca; konut sahibi olanlara aylık 5 bin TL olmak üzere toplam 60 bin TL, kiracı olan vatandaşlara ise aylık 2 bin TL olmak üzere toplam 24 bin TL kira yardımı yapılacak.

AFETZEDE BARINMA DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Yerli deprem izolatörü üretildi! Fiyatlar bir anda çakıldı!

Müteahhitler için Yargıtay’dan emsal gibi karar! Ağır cezalar geliyor!

EPDK’dan çok konuşulacak akaryakıt açıklaması! Araç sahipleri neye uğradığını şaşırdı!