27 / 04 / 2024

2023 Ek MTV ve borç yapılandırması son gün ne zaman?

2023 Ek MTV ve borç yapılandırması son gün ne zaman?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisinin ilk taksiti ve borç yapılandırmasında takvim neetleşti. Peki, 2023 Ek MTV ve borç yapılandırması son gün ne zaman? İşte detaylar...



Ek Motorlu Taşıtlar Vergisinin ilk taksiti ve borç yapılandırmasında ödeme süresi 31 Ağustos'ta sona eriyor. Yayımlanan karara göre ödemeyenler aracını satamayacak, hurdaya ayıramayacak, trafikten çekemeyecek, veya yurtdışına çıkaramayacak.

Bu yıl motorlu taşıtlar vergisinin ek ödemesinin ilk taksiti için son gün 31 Ağustos olarak belirlendi. Vergi, araç sahiplerinin 2023'te ödedikleri kadar olacak. Bu seneye mahsus ve bir kez ödeme yapılacak.

2023 Eylül ayında ilk defa kayıt ve tescil edilmiş otomobiller için senelik motorlu taşıtlar vergisinin yarısı kadar ek vergi alınacak. Ek motorlu taşıtlar vergisinde ödemeleri yapılmayan araçlar satılamayacak ve trafikten çekemeyecek.

2023 Ek MTV ve borç yapılandırması son gün ne zaman?

DEPREMDEN ETKİLENENLER KİŞİLER MUAF OLACAK

Cumhuriyet'te yer alan detaylara göre, ayrıca hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak. Muayene de yaptıramayacak. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler ise ek motorlu taşıtlar vergisinden muaf olacak.

2023 Ek MTV ve borç yapılandırması son gün ne zaman?

BORÇ YAPILANDIRMASI

Borç yapılandırması için de son tarih 31 Ağustos olarak belirlendi. Peşin ya da taksitli seçeneğini seçip, ilk taksit ödeme süresini geçirip ödemeyenler ya da eksik ödeyenler kapsamda olacak. Vergi mükellefleri bu tutarların tamamını geç ödeme zammı ile beraber ağustos ayı sonuna kadar ödeyebilecek. Katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanılmış olacak. Ancak peşin ödeme indiriminden yararlanılamayacak. 

2023 Ek MTV ve borç yapılandırması son gün ne zaman?

ALAN MI ÖDEYECEK SATAN MI?

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, araç alım - satımında ek vergi sorumluluğu, kanunun yürürlük tarihine göre belirleniyor. Kanunun yürürlüğe girdiği 15 Temmuz'dan önce yapılan devir işlemleri için aracı alan, sonrasında yapılan satışlar için aracı satan sorumlu olacak.

Taslak metinde verilen örnekte, 15 Mayıs 2023’te yani kanun çıkmadan aracını devreden otomobil sahibi değil, aracı alan kişi ek vergiden sorumlu olacak. Yine 21 Ağustos 2023’te yani kanun çıktıktan sonra aracını satan bir kişi ek vergiyi kendisi ödeyecek. 

Ücretli çalışan sayısı haziranda 14 milyon 925 bin kişi oldu!

Yabancıya konut satışında Antalya ilk sırada!

Tarım ÜFE, bu ay yıllık yüzde 62,48 yükseldi!


Geri Dön