Ekonomi

2023 emekli zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı zammı kaç TL olacak? Enflasyon farkı yansıyacak mı?

Emekli zammı hesaplamaları gündemde bulunuyor. Emekli maaşı zammı için kısa bir süre kaldı. Ocak ve temmuz ayında emeklilere verilen zammın belirlenmesinde enflasyon rakamları etkili oluyor.6 aylık enflasyon farkı için aralık enflasyon rakamları bekleniyor. Peki 2023 ocak emekli zammı ne kadar olaca Emekli vatandaşar maaşlarına ocak ayında zam alacaklar

Emekli zammı son dakika gelişmeleri emekli vatandaşlar yakından takip ediliyor.  Emekli vatandaşar maaşlarına ocak ayında zam alacaklar. 56 aylık enflasyon farkına göre zam oranı belli olacak. 

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Emekli zammı için gözler açıklamalara ve enflasyon rakamlarına çevrilmiş vaziyette. Emekli zammı 6 aylık enflasyon farkına göre verilecek. Kasım enflasyon rakamları ile birlikte 5 aylık enflasyon farkı da ortaya çıktı. 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı % 14,04 oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Akrebin kıskacında yoğurularak gelişen, büyüyen Türkiye’nin gerçekten çok büyük fedakarlıklarla kazandığı olanağı her bir vatandaşımızın emrine vermeyi sürdüreceğiz. Memur ve emeklinin de maaşını buna görebelirleyeceğiz" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

Selçuk Geçer asgari ücret tahminini açıkladı!

Erdoğan'dan flaş asgari ücret açıklaması!

EYT'de kritik sorunun yanıtı! Primi eksik olanlar ne yapacak?