Ekonomi

2023 evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi olacak mı? Engelli maaşı alanlara bayram ikramiyesi verilecek mi?

Evde bakım maaşı alan vatandaşların akıllarında aynı soru var. “2023 evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi olacak mı?” İşte detaylar!Milyonlarca emeklinin merak ile beklediği ikramiye ödemeler bayramdan önce emeklilerin hesaplarına yatacak

 Engelli maaşı, Aile destek, evde bakım alan kişilere bayram ikramiyesi ödeniyor mu? Sosyal yardım ödemeleri alan vatandaşlar bayramdan önce yatacak mı, yatmayacak mı?" sorularının cevapları araştırılmaktadır. Milyonlarca emeklinin merak ile beklediği ikramiye ödemeler bayramdan önce emeklilerin hesaplarına yatacak.

Peki, Aile destek ödemesi alanlar ikramiye alacak mı? Evde bakım, engelli maaşı alanlara ikramiye alabilir mi? Sosyal yardım ödemeleri bayramdan önce hesaplara geçecek mi? İşte bu soruların yanıtları…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Merakla beklenen emekli bayram ikramiyesi için beklenen zam haberi geldi. AK Parti Grup Başkanvekili olan Mustafa Elitaş, yılda 2 defaya mahsus olarak ödenen emekli bayram ikramiyelerine yüzde 82 oranında zam yapıldığını açıkladı.

2023 yılının Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekli bayram ikramiyesi 2 bin TL olarak hesaplara geçecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK 2023?

Çalışma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada "Emeklilerimizin bayramlarını kutlu geçirmeleri için 2018 yılından bu zamana kadar 114 milyar lira bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleşti. 2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi bayramın hemen öncesi, nisan ayı içerisinde, Kurban Bayramı ikramiyesi ise tekrar bayram öncesi haziran ayı içinde ödenecektir" İfadelerine yer verdi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KİME NE KADAR VERİLECEK? DUL VE YETİMLER İÇİN!

Emekli bayram ikramiyesi ölen eşinden ya da anne, babasından dolayı dul, yetim aylığı alan kişilere, hisseleri oranında ikramiye ödemesi yapılacak.

Ölen eşinin emekli maaşının yüzde 50'si bağlanan eşe 1000 TL, yüzde 25'i bağlanan kızına ise 500 lira bayram ikramiyesi verilecek.

KİMLER EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinden herhangi bir kesinti yapılamıyor. Ayrıca bu ödemeler emeklinin borcu olsa dahi haciz konusu olmamaktadır.