Genel

2023 evde bakım maaşı alanlara müjde! Evde bakım maaşı ne kadar 2023?

Evde bakım maaşının yeni yılda ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. İşte Evde bakım maaşı ne kadar 2023? sorusunun yanıtı!Peki evde bakım maaşı yeni yılda ne kadar olacak? 2023 yılında evde bakım maaşına ne kadar zam gelecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen evde bakım maaşının 2023 yılında ne kadar olacağı sorgulanıyor. Peki evde bakım maaşı yeni yılda ne kadar olacak? 2023 yılında evde bakım maaşına ne kadar zam gelecek?

İşte haberin detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma muhtaç vatandaşların bakımını üstlenen vatandaşlara ödenen evde bakım maaşı her ayın 15'i ile 31'i arasında ödeme yapılıyor. Temmuz ayında evde bakım maaşı 2706 TL'den 3340 liraya çıkarılmıştı.

Peki, "Evde bakım maaşı ne kadar olacak? 2023 Evde bakım maaşına yüzde kaç zam gelecek?" İşte merak edilen merak edilip sorulan soruların yanıtı...

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım parası her ayın 15'inde ve takip eden günlerinde yatmaktadır. Aralık ayı ödemelerinin de 15 Aralık'ta başlayacağı düşünülüyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sisteme kayıtlı olan kişiler, şifreleri ve T.C kimlik numaraları ile sorgulama işlemini yapabiliyor. Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak araştırmayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından alınmaktadır.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Evde bakım maaşına yapılacak zam oranı, asgari ücret zammıyla beraber netliğe kavuşacak. Temmuz ayında evde bakım maaşı 2706'dan 3340'a çıkarılmıştı ve 2023 yılında verilecek olan evde bakım maaşı ocak ayında açıklanacak olan asgari ücret zammından sonra netliğe kavuşacak.

ENGELLİ MAAŞI NE KADAR 2022?

Hane içerisinde kişi başına düşen gelir tutarı muhtaçlık sınırının altında olan kişilere, 2022 sayılı yasaya bağlı yaşlı ve engelli aylıkları şöyledir; yeni asgari ücret ile yüzde 40 ile 69 oranlarında engelliliği bulunan vatandaşlar için engelli aylığı 1124 TL, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranına sahip olanlar için de engelli aylığı 1687 TL engelli yakını aylığı da 1124 TL olarak belirlenmiştir.

Kiracı ev sahibini kime şikayet edebilir?

Emekli olmak için kaç gün prim gerekli? Emekli olmak için en az kaç gün gerekli?

Sağlık Bakanlığı kura çekimi yapıldı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2022 ne zaman açıklanacak?