Genel

2023 imar affı çıkacak mı? Yeni imar affı çıkacak mı? İmar barışında son gelişmeler!

İmar affına dair sorular sorulmaya devam ediliyor. Vatandaşlar imar affının çıkıp çıkmayacağını sorguluyor. İşte bu konuya dair detaylar!imar barışı, son olarak 2018 yılında gerçekleştirilmişti

İmar affı düzenlemesi 11 Ekim tarihinde TBMM Komisyonuna sevk edilir edilmez, son gelişmeler kamuoyunun gündeminde yer almaya başladı. imar barışı, son olarak 2018 yılında gerçekleştirilmişti.

Peki “2023 imar affı çıkacak mı? Yeni imar affı çıkacak mı?” İşte bu konuda yaşanan son gelişmeler…

Gecekondu ve imar mevzuatına göre inşa edilmeyen yapıların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen imar affı ya da diğer adıyla imar barışı, son olarak 2018 yılında gerçekleşti. Meclis'te ekonomiye dair çalışmalar devam ederken, imar affı için de beklentilerde bir hayli yoğunlaştı.

İMAR AFFI ÇIKACAK MI?

2023 imar barışı son dakika haberleri ile vatandaşlar tarafından yakından takip edilmektedir. Büyük Birlik Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan imar barışı yasa teklifini, 11 Ekim tarihinde TBMM Başkanlığı tarafından komisyona gönderildi. Türkiye’de en son 2018 yılında çıkan ve yeniden gündeme gelen imar barışı kanun teklifi, onay bulur ise yapı ruhsatı alamayan pek çok mülk sahibi bu durumun üzerine düşecek. İmar affı bağlamında ve ne zaman çıkacağına dair resmi bir açıklama henüz gelmedi. Bu konu hakkında hükümet kanadından kısa süre içinde açıklama yapılması beklenmektedir.

“MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ AMAÇLANIYOR”

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından İmar affı TBMM’ye geçtiğimiz Ekim ayında sunuldu. TBMM Başkanlığı ise konuyu komisyona sevk etmişti. Destici yaptığı açıklamada yüz binlerce vatandaşın ve binlerce hanenin iptal edilen yapı kayıt belgeleri sonucunda idari para cezası ve yıkım kararı ile karşı karşıya kaldığını ifade ederek “ Barınma ihtiyacını karşılamak üzere özel mülkiyetler üzerine yapılmış ve yapı kayıt belgesini eline aldı, bir bölümü de yapı kayıt belgesi iptal olmuş ve iptal olma sürecinde olan yapılar; kamu zararı, iskan ve imar yönünden incelenmek amacıyla ile yapı sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanıyor.” şeklinde konuştu.

İkinci el araç alacaklar artık iki kere düşünecekler! Bunu mutlaka isteyin!

Gıda yardımı almak için nereye başvurulur? Gıda yardımı kimlere verilir?