Ekonomi

2023 İşsizlik maaşı! Şu an işsizlik maaşı ne kadar? İŞKUR işsizlik maaşı nereden bakılır?

İşsizlik maaşına dair vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. İşsizlik ödeneği başvuruları izleyen ayın sonuna kadar sonuçlanmaktadır. Peki işsizlik maaşına nerden bakılır? İşte detaylar!Gelin işsizlik maaşının kimlere verildiğini ve istenilen şartlara birlikte göz atalım

İşsizlik maaşının nasıl alındığı ve kimlere verildiği merak edilmektedir. Gelin işsizlik maaşının kimlere verildiğini ve istenilen şartlara birlikte göz atalım. İşte araştırılan ayrıntılar…

İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI!

İşte işsizlik maaşı almak için belirlenen kriterler;

- Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalma şartı,

-  Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olunmalıdır,

- Hizmet akdinin iptalinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

- Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içerisinde en yakın İŞKUR birimine kişinin şahsen ya da elektronik ortamda başvuru yapması gerekir.

ŞU ANDA İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

2023 yılı için işsizlik maaşı en düşük 4 bin 3 lira olacağı açıklandı. Yeni asgari ücretten etkilenen kalemlerin biri de işsizlik maaşı oldu. İşsizlik ödeneğinde sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları göz önüne alınıyor.

2023 yılında en az 4 ay çalışan bir işçi için; işsiz kalması ve gerekli kriterleri taşıması ile işsizlik ödeneğinin alt sınırı asgari ücretin yüzde 40'ı, üst sınırı olan ise yüzde 80'i olarak hesaplandığı için yeni asgari ücret ile işsizlik ödeneğinin en düşüğü 4 bin 3 lira, en yükseği ise 8 bin 6 lira şeklinde uygulamaya alınır.  Bu rakamlardan binde 7,59 oranında damga vergisi kesintisi yaşanır.

İŞKUR ÖDENEKLERİ NEREYE YATIYOR?

İşsizlik ödeneği, her ayın beşinde aylık olarak işsizin kendisine ödenmektedir. Ödemeler PTT Bank vasıtası ile yapılmaktadır. Ödeme tarihini öne çekme hakkı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına verilmiştir.

İŞKUR İŞSİZLİK MAAŞI NEREDEN BAKILIR?

E-devlet işsizlik maaşı sorgulama www.turkiye.gov.tr adresinden yapılıyor. E devlet ve daha sonra İŞKUR’a erişim sağlayarak, ilgili metinleri onaylayabilir, sonrasında ise size işsizlik maaşı çıkıp çıkmadığını öğrenebilirsiniz.

Promosyonda acele eden başını taşlara vuracak! Ziraat Bankası promosyonda ipleri kopardı! İşte Ziraat Bankası promosyonu

Mutfak tüp fiyatları ne kadar oldu? Aygaz 12 kg tüp fiyatı kaç TL? İşte 22 Ocak 2023 tüp fiyatları!