Ekonomi

2023 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kentsel dönüşümde kira yardımı kaç ay veriliyor?

Kentsel dönüşüm kira yardımı gündemde yer alan konulardan biri. Kira yardımından faydalanacak olan vatandaşlar bu konuya dair yoğun bir araştırma yapmaktadır. İşte detaylar!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende kentsel dönüşüm kira yardımının artırıldığını ifade etti

Kentsel dönüşüm kira yardımı alacaklara müjde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende kentsel dönüşüm kira yardımının artırıldığını ifade etti.

 

İşte ayrıntılar…

2023 KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR?

Kentsel dönüşüm kira yardımı gündemde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İkinci müjdemiz, kira yardımları ile alakalı. İstanbul'da kira yardım tutarını, 3 bin 500 liradan, 5 bin 250 liraya çıkarıyoruz. Kampanyamıza katılım sağlayan vatandaşlarımız ister kira yardımından faydalanabilir, isterlerse de uygun şartlı kredi kullanarak evini hızlı bir şekilde yenileyebilirler. Yeni kira yardımı rakamının da hak sahiplerine hayırlı olmasını dilerim. İlk Evim çerçevesinde 50 bin evin, İlk Arsam projesi kapsamındaki 50 bin arsanın da şimdiden hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Açıklamak isterim ki, bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Biz yalnızca eserlerimiz ile yatırımlarımız ile başarılarımız ile konuşuruz. Kimsenin inancına, kökenine, meşrebine bakmaksızın herkesi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birinci sınıf vatandaşı olarak görmekteyiz ve buna da böyle hizmet ederiz" ifadelerine yer verdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRA YARDIMI KAÇ AY VERİLİYOR?

Kentsel dönüşüm kira yardımı, riskli kategorisinde yer alan, değerlendirilen yapıların hak sahiplerine azami 18 ay süre ile ödenmektedir.

2023 ŞEHİRLERİN KİRA YARDIMI NE KADAR? İŞTE İL İL KİRA YARDIMI MİKTARI!

2023 Ankara kira yardımı ne kadar?

Aylık kira yardımı: 3 bin lira verilmektedir.

2023 Bursa kira yardımı ne kadar?

Aylık kira yardımı: 3 bin lira verilmektedir.

2023 Antalya kira yardımı ne kadar?

Aylık kira yardımı: 3 bin lira verilmektedir.

2023 İzmir kira yardımı ne kadar?

Aylık kira yardımı olarak 3 bin lira verilmektedir.

Diğer büyükşehirlerin kira yardımı bedeli

Aylık kira yardımı olarak 2 bin 500 lira verilmektedir.

Diğer şehirlerin kira yardım bedeli;

Aylık kira yardımı olarak 2 bin lira verilmektedir.