Ekonomi

2023 Kira yardımı! Kira yardımı almak için ne yapmak lazım?

Kira yardımı almak isteyen vatandaşlar, bu konudaki araştırmalarını sıklaştırdı. İşte bu konuya dair merak edilenler!Bu konuya dair de “Kira yardımı almak için ne yapmak lazım, Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?” sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca kirasını ödemekte güçlük çekenlere kira desteği sağlanacağını açıklamıştı. Bu konuya dair de “Kira yardımı almak için ne yapmak lazım, Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?” sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

İşte kira yardımına dair araştırılan ayrıntılar…

KİRA YARDIMI ALMAK İÇİN NE YAPMAK LAZIM?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz aylarda içinde elektrik, doğalgaz ve çocuk yardımlarını kapsayan 'Türkiye Aile Destek Paketi’nin içine kira yardımını da eklediklerini duyurmuştu. Kasım 2022 yılında başlayan 1.500 TL kira desteği ödemeleri 2023 yılında da en çok sorgulanan konulardan bir tanesi oldu. Devletten 1.500 TL kira yardımı alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi isteniyor.

2023 E-DEVLET KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Şartları yerine getiren vatandaşlar kira yardımı için e-Devlet sisteminden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gidilip başvuru yapmaları isteniyor. Başvurunun ardından ise ödemeler başvurudan sonraki 15 gün içinde kişinin banka hesabına yatıyor. Ödemeler PTT şubelerinden de alınabiliyor. 12 ay süre ile verilen kira desteği tutarı ilden ile farklılık gösteriyor. 2022 yılında 450 ile 650 TL olan kira ödemeleri 2023 yılında 1.500 TL’ye yükseltilmiştir. E-Devlet  Kapısından kira yardımı başvurusu için şu adımları izleyerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.

KİRA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI!