Kent Haberleri

2023 köprü ücretleri arttı mı? Köprü ve otoyol ücretleri ne kadar oldu? 

Geçtiğimiz hafta cuma günü alınan kararla birlikte yüzde 18'lik KDV dilimi yüzde 20'ye yükseltilmişti. Bu kapsamda birçok kalemde fiyatlar peş peşe güncellenirken köprü ve otoyol ücretlerinin fiyatı da arttı.Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte yüzde 18'lik KDV diliminin yüzde 20'ye çıkarıldığı açıklandı

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine KDV zammı yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte yüzde 18'lik KDV diliminin yüzde 20'ye çıkarıldığı açıklandı. Bu kapsamda birçok kalemde fiyatlar yeniden hesaplanırken köprü ve otoyol ücretleri de güncellendi.

KDV düzenlemesinden sonra köprü ve otoyol ücretleri de değişti. Karayolları Genel Müdürlüğü ve özel işletmelerin kullanımında olan köprü ve otoyol ücretleri yüzde 2'lik artışla yeniden hesaplandı. 

Peki, Temmuz 2023 köprü ve otoyol ücretleri ne kadar oldu? 2023 köprü ücretleri arttı mı? İşte detaylar...

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından açıklanan yeni ücretlere göre hafif ticari, motosiklet ve otomobil ücretlerinin her birine 25 kuruşluk artış gerçekleştirildi.

YENİ KÖPRÜ VE OTOYOL ÜCRETLERİ NE KADAR?

15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin geçiş ücreti, tek yön otomobiller için 8,25 liradan 8,50 liraya çıktı.

Hafif ticari araçlar için 10,75 liradan 11 liraya, motosikletler için 3,25 liradan 3,50 liraya yükseldi.

Osmangazi Köprüsü 190 TL, Çanakkale Köprüsü 205 TL, Ankara- Niğde Otoyolu 140 TL şeklinde oldu.

NE OLMUŞTU?

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre yüzde 18’lik KDV oranı yüzde 20'ye, yüzde 8’lik KDV ise yüzde 10 olarak güncellendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yürütmesinde, 3605 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28’inci maddesi gereğince KDV zammı 10 Temmuz 2023'den itibaren yansıdı.

Mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8’lik KDV dilimi yüzde 10’a, yüzde 18’lik KDV dilimi ise yüzde 20’ye çıkarıldı. 

Bu kapsamda, sabun, dezenfektanlar, şampuan, deterjan, ıslak mendil, kağıt mendil, kağıt havlu, tuvalet kağıdı ve peçetede KDV oranı yüzde 8'den yüzde 20'ye çıkarıldı.

Daha çok gıdayı kapsayan yüzde 1'lik KDV diliminde farklılık yapılmadı.

Özel olarak ayrı bir vergi oranı belirtilmemiş olan ürünlerde KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarıldı.

Tütün, benzin, alkol ve elektronik cihazların KDV oranları yüzde 20 oldu.

Prof. Dr. Cenk Yaltırak'tan son dakika Marmara depremi açıklaması: Tuzla'dan Silivri'ye olan sahil bandı için şok uyarı!

Emekli ve memur maaş takvimi kesinleşti! Kim ne kadar alacak? Maşlar ne zaman hesaplara yatacak?

Emekli maaş hesaplama robotu 2023! 4A, 4B, 4C emekli maaşı kaç lira? Hemen bu hesaba bakın!