Ekonomi

2023 KYK burs! KYK bursu ne zaman yatacak? 3 aylık burs ne zaman yatacak?

KYK burs almaya hak kazanan öğrenciler, burslarını ne zaman alacaklarını merakla araştırıyor. İşte 2023 KYK burs detayları!Yapılan başvuru değerlendirme aşamasından sonra öğrencilerin bir kısmına burs bazılarına ise kredi imkanı tanındı

Ocak ayına gerilmesiyle birlikte KYK burs ve kredilerin hesaplara ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Yapılan başvuru değerlendirme aşamasından sonra öğrencilerin bir kısmına burs bazılarına ise kredi imkanı tanındı. 3 aylık burs paralarının da toplu olarak ödenmesi bekleniyor.

Peki KYK bursU ne zaman yatacak? 2023 KYK bursları hangi gün verilecek? İşte ayrıntılar…

BURSLAR NE ZAMAN YATACAK?

KYK buraları ayın 6'sı ve 10'u arasında hesaplara geçiyor. Ödeme tarihleri, öğrencilerin T.C. Kimlik Numarasının son hanesine göre yapılmaktadır. Burslar, Ziraat Bankası aracılığıyla kontrol edilecek. Geçen yıl KYK bursu ve kredisinin ilk ödemeleri aralık ayında yapılmıştı.

KYK BURS VE KREDİ AYNI ANDA ALINABİLİR Mİ?

Bu soru KYK sistemi üzerinden sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. KYK sayfası üzerinden verdiği yanıta göre burs veya kredi yönetmeliğine göre burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs verilmez. Dolayısıyla burs alan öğrenci kredi alamaz, kredi alan kişide burs alamaz. 3 aylık toplu ödeme yapılacak.

KYK BURSU NE KADAR?

Bu sene lisans öğrencilerine 1,250 TL burs veya kredi verilecek. Yüksek lisans öğrencilerine 2,500 TL, doktora öğrencilerine de 3,750 TL verilecek.

YAZ TATİLİNDE BURS YATIYOR MU?

KYK burs ya da kredi yaz tatilinde de hesaplara geçer. KYK bursu alanlar tüm eğitim dönemlerinde KYK bursu alırlar. Örneğin; Bir lisans öğrencisi 48 ay yani 4 yıl süre ile KYK bursu almaya devam ederler. KYK bursu örgün eğitim dönenimde olduğu gibi yaz aylarında da öğrencilerin hesaplarına geçmektedir.

KYK BANKKART GENÇ NASIL ALINIR?

Ziraat Bankası, KYK ‘Bankkart Genç'ı sorgulama işlemi bilindiği gibi TC kimlik numarası ile yapılmaktadır. KYK kredi ya da burs hesabınız taahhütname onayından sonra açılıyor. Bu şekilde taahhütname onayından hemen sonra Harçlık Avans ve Kredi Kartı başvurularınız değerlendirilir, sonuçla alakalı bilgi tarafınıza ulaşır.

Hesaplar karıştı! Kıdem tazminatındaki artış ikiye böldü! 10 yıllık çalışan…

Benzin ve motorinde son durum! İşte 5 Ocak Perşembe güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!