Ekonomi

2023 mazot gübre desteği son başvuru tarihi! Mazot gübre desteği nasıl alınır?

Mazot gübre desteği başvuru tarihinde sona yaklaşılıyor. İşte 2023 mazot gübre desteği son başvuru tarihi!Onlardan bazıları da “2023 mazot gübre desteği son başvuru tarihi ne zaman, Mazot gübre desteği nasıl alınır?” İşte bu soruların yanıtları…

Mazot gübre desteğine dair merak edilen sorular sorulmaya devam ediliyor. Onlardan bazıları da “2023 mazot gübre desteği son başvuru tarihi ne zaman, Mazot gübre desteği nasıl alınır?” İşte bu soruların yanıtları…

Tarımsal üretimi artırmak, kırsal kalkınmaya destek sağlamakla birlikte, çiftçilerin üzerlerindeki maddi yüklerini azaltmak amacı ile ülke genelindeki çeşitli belediyeler tarafından mazot desteği açıklamaları gelmeye devam ediyor.

 Bu çerçevede belediyelerin açıklamalarını çiftçiler yakından takip ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi de geçtiğimiz haftalarda mazot desteği başvurularının başladığını açıkladı.

2023 OCAK MAZOT DESTEĞİ YARDIMI BAŞVURUSU

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ışığında, mazot desteği için 29 Ocak tarihine kadar başvurular gerçekleşebilecek. Söz konusu destek ile ilgili belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ”Kırsal kalkınmaya destek için çiftçilerimize sağladığımız “Mazot Desteği” için başvuruları başlamıştır. 29 Ocak 2023 tarihine kadar yerli üreticilerimiz, ‘Çiftçi Belgesi ve Traktör Ruhsatı’ ile başvurularını gerçekleştirebilirler.” İfadeleri kullanıldı.

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NASIL ALINIR? MAZOT DESTEĞİ YARDIMI BAŞVURU EKRANI!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere sağlayacağı mazot desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Çiftçi Belgesi ve Traktör Ruhsatı ile başvurularını yapabilirler. Mazot desteğine https://baskenttarim.ankara.bel.tr/Login adresinden başvuru yapılıyor. Siteye T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan hemen sonra başvurular iletilebilir. Mazot ve gübre desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler; Üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmaları gerekir.

2023 MAZOT DESTEĞİ NE KADAR?

Geçen yıl çiftçilere 3,1 milyar lira mazot desteği, 1,9 milyar lira gübre desteği sağlandı. 2023 yılı için ürün bazına bakıldığı zaman mazot desteğinde yüzde 130 ile yüzde 395 arasında değişen oranlarda; gübre desteğinde ise yüzde 130 ve yüzde 163 oranlarında yıllık artış gerçekleşti.

2023 DESTEKLEMELER NE ZAMAN YATACAK?

Destek ödemelerine dair Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişçi, mazot ve gübre desteği ödemelerinin 2023 Mart ayından 6 ay önce ödeneceğini açıklamıştı.

ÖTV’de yeni dönem! Araç alacak ve satacaklar için bulunmaz fırsat! Resmi Gazete’de yayınlandı!

Uzman isim nefesleri kesen haberi verdi! Emekli ikramiyeleri emeklileri bayram ettirecek!