Kent Haberleri

2023 Memur maaşlarına ek zam gelecek mi? En düşük memur maaşı ne zaman 22 bin TL olacak?

Temmuz ayına kısa zaman kala memurlar maaşlarına ne kadar zam yapılacağını sorguluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan memur maaşlarına ilişkin dikkat çeken açıklama yaptı. İşte detaylar...Milyonlarca vatandaş, "2023 Memur maaşlarına ek zam gelecek mi? En düşük memur maaşı ne zaman 22 bin TL olacak?" sorularına yanıt arıyor

Memur maaş zammında son gelişmeler milyonlarca kişinin gündeminde bulunuyor. Milyonlarca vatandaş, "2023 Memur maaşlarına ek zam gelecek mi? En düşük memur maaşı ne zaman 22 bin TL olacak?" sorularına yanıt arıyor. 

Konuya ilişkin merakları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ının açıklamaları giderdi. İşte 2023 ara zam memur maaşı detayları...

Erdoğan tarafından geçen günlerde en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi sonrasında en düşük memur maaş zammı hakkında açıklama yapmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen memur zammı açıklamasının ardından gözler temmuz ayı memur maaş zammına döndü. Temmuz memur zammına refah payının dahil edilip edilmeyeceği ise merak ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MEMURA ZAM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük memur maaşını 22 bin lira seviyesine yükselteceklerini ifade etti.

Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerine de yansıtacaklarını söyleyen Erdoğan, "Temmuz ayına kadar çalışmaları tamamlayacağız. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini de temin edeceğiz." diye konuştu.

MEMUR MAAŞLARINA EK ZAM YAPILACAK MI?

Memur maaşlarına Temmuz ayında ek zam gelecek. Memur maaş zammı enflasyon farkı ve refah payı ile belli olacak.

MEMUR ZAMMINDA 4 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayında enflasyonu 6,65, Şubat'ta 3,15, Mart'ta ayında 2,29 ve son olarak Nisan'da ayında 2,39 olarak açıkladı. 4 aylık enflasyon toplamda 15,21 oldu.

Memur ve emekli maaşlarında şu ana kadar yüzde 6,68 oranında enflasyon farkı alacağı oluştu.

YÜZDE 8 TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI ÜZERİNDEN HESAPLANACAK

Memur maaşlarındaki enflasyon farkı ocak ayında gerçekleştirilen yüzde 8 toplu sözleşme zammı üzerinden hesaplanacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ise enflasyon oranında zam olacak.

En düşük emekli zammı için flaş bir tahmin geldi! Hemen kulislerde konuşulan bu rakama bakın!

e-Devlet'ten başvurusu onaylanan anne babalar müjde! PTT'den hemen çocuk destek parasını alacaksınız!