İş Fırsatları

2023 PMYO başvuru tarihi! 2023 polis alımı başvuruları ne zaman? 2023 PMYO kaç kişi alınacak?

2023 yılı PMYO polis alımı, binlerce gencin gündemini oluşturuyor. Peki 2023 polis alımı başvuruları ne zaman? İşte detaylar!Peki “2023 polis alımı başvuruları ne zaman? 2023 PMYO kaç kişi alınacak?” İşte ayrıntılar…

2023 yılı PMYO polis alımı başvuru tarihleri ve başvuru kılavuzu, YKS üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra yapılacağı açıklandı. Peki “2023 polis alımı başvuruları ne zaman? 2023 PMYO kaç kişi alınacak?” İşte ayrıntılar…

2023 polis alımı gündemde olan konular arasında. Alımlar için gözler İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Polis Akademisi Başkanlığı'na çevrildi. Polis Akademisi Başkanlığı, Polis Meslek Yüksekokulları'nda (PMYO) başvurusu kabul edilen adaylara ilk önce eğitim veriliyor ve sonrasında da polis memuru olarak görevlendiriliyor.

2023 POLİS AKADEMİSİ PMYO ÖĞRENCİ ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) eğitim alarak polis olmak için ilk önce Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 17 ile 18 Haziran 2023 tarihlerinde yapacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Temel Yeterlilik Testine katılmaları ve bu sınavdan en az 150 puan almaları gerekmektedir.

Polis adayları TYT'deki puanlarının belli olmasından sonra Polis Meslek Yüksekokulu'nun (PMYO) açtığı polis alımı ilanına başvurmaları gerekir. PMYO polis alımı tarihleri de daha sonra ilan edilecek. Polis adayları başvurularını www.pa.edu.tr internet adresi üzerinden yapabilirler.

PMYO'da eğitimini tamamlayanlar, yurdun çeşitli noktalarına polis olarak atamaları yapılacak. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından yapılacak sınavlara dair sınav takvimi ise Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde bulunacaktır.

2023 YILINDA KAÇ KİŞİLİK POLİS ALIMI YAPILACAK?

YKS sonuçlarının ardından adaylar Polis Akademisi'nden gelecek duyuru ile ilgili adaylar PMYO polis alımı başvurusunda bulunabilirler. Normal şartlarda her sene 2 bin 500 polis memuru adayı alımı yapılmaktadır.

Polis Akademisi'nden gelecek kesin kontenjan bilgisiyle sayı belli olacak. Her yıl polis alımı dağılımı şu şekilde yapılmaktadır;

- 2 bin erkek polis adayı

- 500 kadın polis adayı olmaktadır.

PMYO POLİS ALIMI YAŞ ŞARTI KAÇ?

Henüz yayınlanmayan 2023 PMYO polis alımı ilanında yaş şartının 1 Ocak 1998 ve sonrası doğumlu olmak şartının aranacağı öngörülüyor.