Kent Haberleri

2023 PTT personel alımı ne zaman? Başvuru tarihleri belli oldu mu?

“2023 PTT personel alımı ne zaman gerçekleşecek? PTT personel alımı olacak mı? PTT personel alım tarihleri belli oldu mu?” gibi sorular arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Peki, 2023 PTT personel alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları neler? İşte detaylar... Öte yandan, yapılan duyurunun ardından yayımlanan kılavuz ile beraber başvuru işlemleri gerçekleştiriliyor

Posta ve Telgraf Teşkilatı, (PTT) her sene resmi internet sitesi üzerinden ya da konuya ilişkin çeşitli sitelerinde personel alımına yönelik vatandaşları bilgilendiriyor. Öte yandan, yapılan duyurunun ardından yayımlanan kılavuz ile beraber başvuru işlemleri gerçekleştiriliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

PTT bünyesinde istihdam edilecek personel güncel şartları henüz kesinleşmedi. Fakat genel şartlar şu şekilde oluştu:

a) 29 Mayıs 2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Yasası’nın 28’inci maddesi çerçevesinde yer alanlar ile PTT'nin yurt dışındaki iş yerlerinde görevlendirilecek personeller hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını doldurmuş ve giriş sınavının yapıldığı senenin ocak ayının ilk günü itibarıyla 36 yaşından gün almamış olmak.
c) Kamu haklarından yasaklı olmamak.

Peki, PTT başvuru alımı ne zaman? Diğer başvuru şartları neler? İşte detaylar...
 

ç) 26 Eylül 2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde yer alan süreler geçmiş olsa da; kasten işlenen bir suç nedeniyle 6 ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa da devletin güvenliğine karşı olan suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlar, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, edimin ifasına fesat karıştırma cinsel saldırıda bulunma, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek için örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamış olmak.

f) Engelli personel istihdam edilmesine yönelik mevzuat hükümleri saklı kalmak şartıyla, yurt içinde ve yurt dışında sürekli görev almasına engel teşkil edebilecek akıl hastalığı bulunmamak.
g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için yönetim kurulunca belirlenen eğitim şartını haiz olmak.
h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşundan emekli olmamış olmak.

PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

2023 yılı PTT personel alımı ile ilgili şu an için resmi bir açıklama gelmedi. Personel alımına yönelik başvuru tarihleri belli olur olmaz haberimizden öğrenebilirsiniz.

SSK, 4A ve 4B’lilere emeklilik şoku! Tüm hayalleriniz tepetaklak olabilir! Hizmet dökümüne acil bakın!

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! MTV ödemelerinde çok konuşulacak karar!

Yapı Kredi son kez duyurdu! 31 Temmuz’a kadar adınıza 500 TL tanımlanacak!