Ekonomi

2023 Ramazan pidesi fiyatları! Ramazan pidesi kaç TL oldu? Ankara, İzmir, İstanbul Ramazan pidesi fiyatı 2023 kaç TL?

Ramazan’a artık sayılı saatler kaldı. Bu yüzden de Ramazan pidesinin fiyatı da merak konusu oldu. İşte Ankara, İzmir, İstanbul Ramazan pidesi fiyatı 2023!İftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Ramazan pidesi fiyatları da şu sıralarda gündemde olan konulardan bir tanesidir

Ramazan ayı yani 11 ayın sultanı 23 Mart Perşembe gününden itibaren başlıyor. İftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Ramazan pidesi fiyatları da şu sıralarda gündemde olan konulardan bir tanesidir. İftarda veya sahurda sofralardan eksik olmayan Ramazan pidesi satışa çıkacak.

Peki, İstanbul, Ankara, İzmir Ramazan pidesi fiyatları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar…

RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI 2023! İSTANBUL, ANKARA, İZMİR’DE RAMAZAN PİDESİ KAÇ TL?

Ramazan ayı 23 Mart Perşembe günü idrak edilmeye başlanacak. Ramazan pidesi fiyatları oruca çok az bir süre kala gündeme geldi. Ankara’da Ramazan pidesi fiyatları netliğe kavuştu. Ankara’da geçtiğimiz sene 250 gramı 5 liradan satılan Ramazan pidesi bu yıl 300 gramı 10 TL olarak satışa çıkacak. İzmir'de de Ramazan pidesinin de fiyatı açıklandı. İzmir'de geçen yıl 350 gramı 6 liradan satışa çıkarılan Ramazan pidesi, bu sene 23 Mart Perşembe gününden itibaren 320 gramı 10 liradan halka satılacak.

İSTANBUL’DA RAMAZAN PİDESİ NE KADAR? İSTANBUL’DA RAMAZAN PİDESİNE ZAM GELDİ Mİ, KAÇ TL OLDU?

Ramazan pidesi fiyatı 10 lira oldu. Ülke genelinde 300 gramlık pide 10 liradan satışa çıkacak. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı "Bu yıl Türkiye genelinde azami uygulanacak Fiyat, 300 gramı 10 TL olarak uygulanacaktır; kilogram fiyatı 33 TL. Bu sene yaklaşık yüzde 60-62 fiyat değişikliği meydana gelmiştir" diye konuştu.

PİDE FİYATLARI BELLİ OLAN İLLER

Eskişehir Ticaret Odası Meclisi'nde yapılan toplantının ardından ramazan pidesinin fiyatlar açıklandı. Fırıncı üyelerin talepleri ile mecliste alınan karar doğrultusunda 270 gram pidenin fiyatı 9 lira olarak belirlendi.

Çorum Fırıncılar ve Simitçiler Odası’nın yaptığı açıklamaya göre; geçtiğimiz yıl 5 liradan satılan 300 gram boş pidenin bu sene 200 gram olarak 5,5 liraya satışa çıkacak. Yumurtalı susamlı pide ise bu sene 200 gram olarak 7,5 liradan satılacaktır.

EKMEĞE ZAM GELECEK Mİ?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Ramazan ayının ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ekmek fiyatında ise herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Ülke genelinde ekmek 5 TL’dir. Gündemde de ekmek fiyatında bir değişiklik bulunmuyor" dedi.