Genel

2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak?

Seçimlerde sandıkta vazife yapan müşahitlerin ücretleri, 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı seçimlerinin sona ermesinin akabinden gündemdeki yerini aldı. Peki sandık görevlilerinin ücretleri ne zaman yatacak? 2023 sandık görevlisi ücretleri hangi bankadan alınacak?14 ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimlerde sandık vazifelisi olarak vazife yapan vatandaşlar nereden ve ne kadar ücret alacağını merak ediyor

2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak?

Sandık vazifelisi ücretleri sorgulanıyor. 14 ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimlerde sandık vazifelisi olarak vazife yapan vatandaşlar nereden ve ne kadar ücret alacağını merak ediyor.

14 Mayıs seçimlerinde hiçbir adayın oy üstünlüğü sağlayamaması sebebiyle seçimler ikinci tura kalmıştı. 2. tur seçimleri 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapıldı ve neticeler belli oldu. Buna göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.18 Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47.82 seviyesinde oy aldı. Böylelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar seçildi.

2019'da yerel yönetimlerin tespit ettiği seçimde sandık vazifelisi olan başkan ve üyelere 261 TL, siyasi parti temsilcilerine ise 130 TL ödeme verilmişti. 

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE ZAMAN YATACAK?

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde sandık vazifelisi olarak vazife yapanların ücretleri henüz verilmedi. Sandık vazifeli ücretlerinin ne zaman verileceği henüz belli olmadı.

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR?

2023 senesi için sandık vazifelisi ücretleri henüz belli olmadı.

Fakat genel hesaplama yönteminin 2000 x memur ylık katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL seviyesinde olacağı öngörülüyor.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NEREYE YATIYOR?

Sandık vazifelisi ücretlerinin bankalardan kimlik ibrazıyla temin edilmesi planlanıyor.

 

2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak?

MÜŞAHİT NE DEMEK?

Müşahit, genel olarak bir olayı veya süreci gözetleyen, denetleyen veya denetim altında tutan kişiyi ifade eder. Müşahit terimi farklı bağlamlarda farklı anlamlar taşıyabilir. İşte bazı yaygın kullanım alanları:

İnşaat Müşahiti: İnşaat sürecinde, yapıların inşası sırasında proje uyumluluğunu, kalite kontrolü ve güvenlik önlemlerini denetleyen kişidir. İnşaat müşahiti, projenin belirlenen standartlara, yönetmeliklere ve teknik şartnamelere uygun olarak ilerlediğinden emin olmak için gözetim yapar.

Seçim Müşahiti: Seçimlerde, oy verme sürecinin adaletli ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için görev alan kişidir. Seçim müşahitleri, oy verme ve oy sayım süreçlerinde, oy pusulalarının doğru kullanılmasını, seçim kurallarının uygulanmasını ve seçimin genel geçerlilik ve güvenirlik standartlarına uygunluğunu gözetler.

Denetim Müşahiti: Şirketlerin veya kuruluşların mali hesaplarını ve faaliyetlerini denetleyen kişidir. Denetim müşahiti, finansal tabloların doğruluğunu, gelir-gider kayıtlarının uygunluğunu, vergi yasalarına uyumunu ve şirketin mali performansını değerlendirir.

Trafik Müşahiti: Trafik düzeni ve güvenliğiyle ilgili olarak trafik kurallarının uygulanmasını gözetleyen kişidir. Trafik müşahitleri, trafik polisleri veya trafik kontrolörleri olarak görev yapabilirler ve trafik akışını düzenlemek, trafik kurallarına uyulmasını sağlamak ve trafik kazalarını önlemek için çalışırlar.

O markette 30'lu L boy yumurta 59 TL'ye düştü! Bu fırsatı kaçırmayın

TÜİK milyonlarca memur ve emekliye şok yaşattı! Öyle bir karar açıkladı ki...

Dolar aldı başını gidiyor! Seçim sonrası yatırımcı panikledi