Ekonomi

2023 sandık görevlisi ücreti! Sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi nasıl olunur?

Sandık görevlisi olmak isteyenler, “Sandık görevli ücreti ve sandık görevlisi nasıl olunur? Şeklindeki sorularının yanıtını arıyor. İşte detaylar!Sandık başında kamu görevlisi adı altında yer alacak olan seçim görevlisi memurlar, YSK tarafından belirlenecek olan okullarda görev yapacak

Seçim görevlerine dair ayrıntılar memurlar tarafından yakından takip ediliyor. Sandık başında kamu görevlisi adı altında yer alacak olan seçim görevlisi memurlar, YSK tarafından belirlenecek olan okullarda görev yapacak.

 Peki, “Sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi nasıl olunur?” İşte, o konu araştırılan ayrıntılar…

SANDIK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?

Seçim zamanında sandık kurulunda görevli olmayı isteyenler, ikametgah adresinize bağlı olarak seçim kurulu başkanlığına başvuru yapmanız gerekiyor. Seçim Sandık Görevlisi başvurusu, ilçe seçim kurulları tarafından yapılan açıklamalara göre yapılabilir.

SEÇİM GÖREVLERİ BELLİ OLDU MU, AÇIKLANDI MI?

Seçim görevleri, YSK tarafından hala açıklanmadı. Seçim görevlilerinin hangi okullarda yani nerelerde, görev alacağı açıklanmaya başladı,1 Mayıs tarihi itibari ile bütün görevlilerin görev alacağı yerlerin belli olması beklenmektedir.

2023 SEÇİM GÖREVLİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2023 seçim görevli ücreti hala belli olmadı. Ama genel hesaplama yöntemi şu şekilde, 2000 x memur maaş katsayısı olmasından dolayı 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında belirleneceği öngörülüyor.

Bu senenin seçim görevli ücretleri henüz belli olmadı ama 2019 yılında yapılan yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevli ücretleri şu şekildedir;

SEÇİM GÖREVLİSİ GÖREVLERİ NELERDİR?

Seçim görevlisi olarak atanan vatandaşların görevleri, ülke ya da bölgeye göre farklılık gösteriyor. Ama genel olarak, seçim görevlileri şu görevleri yaparlar;

Seçim görevlileri, seçim günü boyunca çalışmaktadırlar ve seçimin sonrasında ise oy sayımı ve sonuçların bildirilmesi işlemleri bitene kadar görevlerini sürdürürler.