Ekonomi

2023 Temmuz'da İmamlar Ne Kadar Zam Aldı? Zamlı İmam Maaşları Ne Durumda?

Maaşları zamlananlar arasında imamlar da yer almaktadır. 2023 yılında zamlı imam maaşları da en merak edilen konulardan biridir. Temmuz’da yapılan ara zam müezzin, vaiz ve imam maaşlarını etkilemektedir. İşte 2023 Temmuz ara zammından sonra imam maaşlarındaki son durum…TÜİK enflasyon oranı açıklandıktan sonra memur maaşlarının da artırılması gündemde yer alıyor

Temmuz'da asgari ücrete yapılan zam, birçok meslek grubunun maaşlarına da düzenleme getirdi. TÜİK enflasyon oranı açıklandıktan sonra memur maaşlarının da artırılması gündemde yer alıyor. Zam teklifinin Meclis'e sunulmasıyla en düşük memur maaşının 22 bin 14 TL'ye çıkarılması ön görülüyor. Cuma günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu kapsamında hem memur maaşı düzenlemeleri hem de bazı vergi artışları üzerinde durulacak. Bu durumda 2023 imam maaşlarının ne kadar olacağı ilgili meslek sahipleri tarafından merak edilmeye başlandı. İşte Temmuz ara zammından sonra imam maaşlarıyla ilgili önemli detaylar haberin devamında...

Temmuz 2023 itibariyle zamlı imam maaşları 

Memurlar için maaş düzenlemesi 6 aylık enflasyon verilerinin sonucuna göre gerçekleştirilecek. Bu kapsamda ara zamma refah payının eklenmesi de bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tarafından açıklamaya göre 22 bin TL olması yönünde kararlar alınıyor.

 

Önceki imam maaşı 16 bin 615 TL (Derece 1/4) şeklindeydi. Zamlı imam maaşı ise 27 bin 607 TL olacak. TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon verilerine göre yıllık yüzde 38,21 enflasyon şeklinde açıklandı. Bu enflasyon oranına göre memurların yüzde 17,77 zamla maaş alması ön görülüyor. Zamlı imam maaşının ise buna göre 27 bin 607 olması bekleniyor.

Memur maaşları ne kadar olacak? 

Memur maaşları da Temmuz ara zamma dahil edilerek sonuca bağlandı. Lise memuru hizmetli maaşı en düşük 11 bin 848 TL'ydi. Yapılan zam ve ilave katkı payıyla bu maaş 22 bin 17 bin liraya yükseltildi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konuyla ilgili açıklamalar yaparak seyyanen zam tutarının netleştiğini duyurdu. Tüm kamu görevlilerinin ücretlerinde katkı payı ve enflasyon artışıyla seyyanen net 8077 liralık artışın görüldüğünü belirtti.

65 yaşlık maaşı alanlar yaşadı... Büyük zam geliyor... Maaşlarda artış olacak

Temmuz 2023 zamlı doktor maaşları belli oldu! İşte yeni doktor maaşları...

Zamlı Avukat maaşı Temmuz'da ne kadar oldu? 2023 Avukat maaşı kaç liraya yükseldi?