Eğitim

2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi TUS sonuçları açıklandı! 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 1. dönem yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi (TUS) Giriş Sınavı (TUS) 1. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı.

ÖSYM'den paylaşılan bilgiye göre, adaylar yerleştirme sonuçlarına, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden vatandaşlık numaralarını ve şifrelerini girerek erişebilecek.


Tıpta Uzmanlık Eğitimi sınavı, tıp fakültesi mezunları için uzmanlık dalına giriş yapabilmek için yapılan bir sınavdır. Bu sınav, Türkiye'de Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği'ne göre düzenlenmektedir.

Tıpta Uzmanlık Eğitimi sınavı, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) adı altında yapılır. Bu sınav, ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından organize edilir ve genellikle yılda iki kez gerçekleştirilir. Sınav, tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık dalına kabul edilmek için rekabet ettikleri bir seçme sürecidir.

2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi TUS sonuçları açıklandı!

TUS, çoktan seçmeli test formatında gerçekleştirilir. Sınavda, tıp fakültesinde öğrenilen temel bilgilerin yanı sıra klinik bilgi ve uygulama becerileri de değerlendirilir. TUS'ta, genellikle temel tıp bilimleri (anatomi, fizyoloji, biyokimya, farmakoloji, mikrobiyoloji, vb.) ve klinik tıp konuları (dahiliye, cerrahi, pediatri, kadın hastalıkları ve doğum, vb.) hakkında sorular yer alır.

TUS sonuçları, başarı sıralamasına göre değerlendirilir ve kontenjanlara göre tercih yapma hakkı kazanan adaylar belirlenir. Uzmanlık dalına yerleşmek isteyen adaylar, başarı sıralamalarına göre tercih yaparak uzmanlık eğitimi programlarına kabul edilir.

Migros'tan 24'lü tuvalet kağıdında harika kampanya! Bu fırsatı kaçırmayın

Ayçiçek yağına bir indirim daha yapıldı! 2 litresi 69,75 TL'ye düştü

Yeni araç alacakları üzen haber! Ekspertiz ücretlerine zam geldi