Otomobil

2023 Tofaş Şahin’in Türkiye fiyatı! Asgari ücretlilerin umut ışığı Tofaş olacak!

2023 model Tofaş Şahin’in Türkiye fiyatı bir süredir gündemde yer alıyor. Peki üretimi devam eden Tofaş Şahin’in fiyatı belli oldu mu? İşte detaylar!Bu ülkeler ise Mısır ve Etiyopya oldu

Otomobil denince akla gelen efsane model Tofaş Şahin’in üretim hakları 2002 yılında başka ülkelere satıldı. Bu ülkeler ise Mısır ve Etiyopya oldu. Yıllar sonra Şahin’i yeniden üreten Etiyopya iç pazardaki ihtiyacı karşıladı ve şimdi de ihracata girişti. Yeni Şahin’in geleceği ilk ülke ise Türkiye olacak.

Peki “2023 model Tofaş Şahin’in Türkiye fiyatı ne kadar olacak?” İşte detaylar!

2023 MODEL ŞAHİN TOFAŞ’IN ÖZELLİKLERİ!

2023 model Şahin genel olarak fazla bir donanım özelliği sunmuyor. 2010 yılında üretilmiş olan son Şahin de neler var ise, 2023 yılında üretilen Şahin’de de onlar olacak. Hem tasarım, hem de donanım bakımından aynı özellikler yer alacak. Etiyopya Şahin’in bu özelliklerinin üzerine klima eklediğini de belirti. Bu özellikte Şahin almayı düşünenler için ciddi bir artışa neden olacaktır.

Etiyopya bu yılın başlarından beri Şahin üretmeyi sürdürüyor. Bundan dolayı iç pazardaki istek önemli ölçüde karşılandı. İç pazardaki ihtiyacın giderilmesi ile de ilk hedef de ihracat oldu. Şahin’in ihraç edileceği ilk iki ülke de Mısır ve Türkiye olarak açıklandı. Bu halin temel nedeni ise bu iki ülkede, Şahin otomobillerine ciddi bir talebin var olması.

Önümüzdeki aylarda üretilecek olan bu otomobillerin hem Türkiye, hem de Mısır’a ihraç edileceği düşünülüyor. Satışın hangi kanallar üzerinden yapılacağı henüz net bir hal almadı. Otomobilin fiyatı netlik kazandı. Hali hazırda Şahin ya da Etiyopya’daki ismi ile Holland Docc 10 bin dolar gibi bir fiyattan satışa sunulmaktadır. Bu Şahin’i ya da Holland Docc’u Etiyopya’nın en ucuz otomobil haline getiriyor.

2023 MODEL ŞAHİN TOFAŞ TÜRKİYE’DE NE KADARA SATILACAK?

Genel düşünce otomobilin 10 bin dolarlık fiyat etiketinin korunacağına dair. Bu da vergiler dahil 300 ile 350 bin TL bandında bir fiyata denk geliyor. Ancak, şu zaman diliminde 350 bin TL’ye sıfır otomobil almak pek de mümkün gözükmüyor.  Bu otomobilin tam olarak kaç TL’ye satılacağı Türkiye’ye geldiği zaman belli olacak.