Toki

2023 TOKİ arsa kura çekiliş tarihleri peşe peşe açıklandı! İşte il il TOKİ İlk Evim Arsa kuraları çekiliş takvimi...

TOKİ arsa kura çekilişi başladı. 2023 TOKİ arsa kura çekiliş tarihleri peşe peşe açıklandı! İşte il il TOKİ İlk Evim Arsa kuraları çekiliş takvimi...İlk evim projelerinden sonra, beklenen ilk evim arsa projesi için de kura çekimleri start aldı

TOKİ kuraları devam ediyor. İlk evim projelerinden sonra, beklenen ilk evim arsa projesi için de kura çekimleri start aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, alt yapısı hazır 1 milyon arsanın kura çekimine Şubat ayı itibariyle başlanacağını açıklamıştı.

Arsa kura çekiminin ilki dün gerçekleşirken ikinci gün de ise 5 ilin arsa sahipleri belli olacak. 

Peki, TOKİ arsa kuraları bu hafta hangi illerde yapılacak? İşte il il TOKİ İlk Evim Arsa kuraları çekiliş takvimi...

85 günde 71 ilin ilk evim kura çekimleri sonrasında heyecanla beklenen arsa kura tarihlerini Bakan Murat Kurum duyurdu.

Müstakil ve müşterek olmak üzere iki tarzda arsa kuralarının çekimleri 1 Şubat itibariyle çekilmeye başlandı.

Kura çekimi 2'nci gününde de Burdur, Siirt, Muş, Kastamonu, Osmaniye illerinde gerçekleşecek. İşte il il TOKİ İlk Evim Arsa kuraları çekiliş takvimi...

TOKİ ARSA KURALARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA ÇEKİLECEK? 

13 ilde noter huzurunda yapılacak arsa kura çekimleri 1-6 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. İşte o illerin arsa kura çekimi detayları:

MÜSTAKİL ARSA : Yüzölçümü planlama durumuna göre yaklaşık 350 metrekare ile 500 metrekare arasında değişen, bir adet en fazla Brüt 150,00 metrekare konut yapmaya müsait arsa.

MÜŞTEREK ARSA: Yüzölçümü değişiklik gösteren, plan yapılaşma koşullarına göre toplu yapı yapmaya müsait, birden çok hissedarı olan arsa.

TOKİ ARSA PEŞİNAT NE KADAR?

TOKİ arsası çıkması halinde vatandaş bedelin 1/10'unu peşin, geriye kalanı 9 senede tercihe göre aylık ya da senelik eşit taksitlerle ve faizsiz olarak ödenebilecek. Arsa tahsisi yapılacak kişiden noter onaylı taahhütname alınacak.

TOKİ 2-8 Şubat güncel kura takvimini gün gün belli oldu! İşte il il peş peşe çekilecek 2023 TOKİ kura takvimi...

BİM'de 7,5 kg Omo toz deterjan 189 TL, 5 litre yumuşatıcı 49 TL! BİM kataloğu 7 Şubat 2023 fiyat listesi