Toki

2023 TOKİ arsa kura çekilişinde hak kazananlar! TOKİ arsa başvurusu kabul edilenler belli oldu! İşte detaylar!

TOKİ arsa kurasına hak kazanan kişilerin isim listesi açıklandı. İşte merakla beklenen TOKİ arsa kurasında ismi çıkanlar!TOKİ projesi 81 ilde 250 bin sosyal konut, 1 milyon konut projeli arsa ve 50 bin iş yeri olarak sunuluyor "İlk Evim Arsa" başvurusunda bulunanlar, sonuçların açıklanacağı tarihin ne zaman olacağını sorgulama başladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden dolayı TOKİ kura çekilişlerine ara verilmişti. TOKİ projesi 81 ilde 250 bin sosyal konut, 1 milyon konut projeli arsa ve 50 bin iş yeri olarak sunuluyor "İlk Evim Arsa" başvurusunda bulunanlar, sonuçların açıklanacağı tarihin ne zaman olacağını sorgulama başladı.

Peki, "TOKİ kura çekilişi ne zaman başlayacak, ne zaman yapılacak?" İşte TOKİ arsa kura tarihi ve başvuruya hak kazanan kişilerin isim listesine dair ayrıntılar…

2023 TOKİ ARSA KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Başvuruları 10 Ekim ile 15 Kasım 2022 tarihleri arasında alınmıştı.  TOKİ arsa kura çekimi tarihleri için henüz açıklama gelmedi. TOKİ arsa kura takviminin yakın zamanda netlik kazanması sabırsızlıkla bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiği zaman ise haberlerimizde yer vereceğiz.

E-DEVLET TOKİ ARSA KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TOKİ arsa kura sonuçları da konut kura çekiliş sonuçlarının kontrol edildiği gibi öğrenilebilir. Bunun için de ilk başvurmanız gereken adres e-Devlet Kapısının toki.gov.tr duyurular sayfasıdır. Bu yöntemin haricinde TOKİ arsa kura sonuçları canlı yayından da izlenerek öğrenilebilir. TOKİ’nin resmi YouTube kanalını takip edilebilir. Gerekli bilgilere oradan erişebilirsiniz.

TOKİ arsa kurasına hak kazananların listesi yayınlandı. İşte o isim listesinde yer alan isimler ve isimlere ulaşabileceğiniz adres; https://www.toki.gov.tr/Projeler/projeler/istanbul_avrupa.html

TOKİ ARSA KAÇ ADETDİR?

TOKİ kaç arsasını satılığa çıkardı? TOKİ arsa tüm Türkiye’de 1 milyon adet olduğu açıklanmıştı. Nüfusun fazla olduğu il olan İstanbul’da, 50 bin arsa satışı gerçekleştirilecek. İstanbul'u 100 bin arsa satışı ile Ankara, ikinci sırada gelirken, 35 bin ile Adana, 28 bin ile Eskişehir, 25 bin ile İzmir ve Kayseri izliyor.

TOKİ İSTANBUL KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ tarafından yapılan açıklamalar ışığında; kura çekilişleri ikinci bir açıklamaya kadar ertelendiği bilgisi verildi. İçerisinde İstanbul'un da yer aldığı toplam da 250 bin konutun çekilişlerinin ne zaman devam edeceği henüz bilinmiyor.