Emlak Konut

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu. Sosyal konut projesi ilk açıklandığı zaman 150 metrekareye kadar olan konutlarda KDV oranı yüzde 1’ken sonrasında bu oran yüzde 8'e çıkarılmıştı

A Para'da yayınlanan bir TV programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Bulut, özellikle 100 metrekarenin altındaki sosyal konutlarda KDV oranını yüzde 1'in altına indirmeyi planladıklarını açıkladı. Sosyal konut projesi ilk açıklandığı zaman 150 metrekareye kadar olan konutlarda KDV oranı yüzde 1’ken sonrasında bu oran yüzde 8'e çıkarılmıştı.

45 GÜNDE 10 KÖY EVİ

Deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Bulut, depremin 15’inci gününde ihalelere başladıklarını söyleyerek "6 Şubat tarihinde meydana gelen depremi sonrası 11 ilde yapılan tespitler kapsamında, 507 bini konut ve 143 bini köy evi olmak üzere toplamda 650 bin konut inşa edeceğiz ve depremin 15'inci gününde ihalelere başlamış olduk. 81 bin 710 konut ve 23 bin 671 köy evi dâhil toplam 105 bin 381 evin ihalesi gerçekleştirilmiş oldu. Daha sonra inşa süreci başladı. Bunlardan 46 bin 966 konut ve köy evinin temelleri atılırken, 319 bin konutun da bir senede teslim edilmesi planlanıyor" dedi.

İşte detaylar...

Bulut, "El birliği ile kentleri ayağa kaldıracağız. Tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, doğasıyla bu kadim coğrafyayı tekrar tekrar kalkındıracağız. Evini kaybedenlere sıcak bir yuva, işyerini kaybeden yurttaşlara yeni ekmek kapıları sağlamak için tüm olanaklarımızı seferber ettik. İlk konut teslimleri köy evlerinden başladı ve 45 günde inşa edilen 10 köy evinin anahtarları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi" şeklinde konuştu. Konutların 3+1 olacak biçimde tasarlandığını ifade eden Başkan Bulut, "Konutların her biri brüt 105 metre, net 85 metrekare olacak ve zemin artı 3 katı, 4 katı geçmeyecek. Alta dükkân olmayacak" ifadelerini kullandı.

MEMUR MAAŞ ARTIŞINI YANSITMADIK

Bulut, "Yarısı Bizden" kampanyasında ödeme planına ilişkin şunları söyledi: "ÜFE, TÜFE veya memur aylık artış oranlarından hangisi daha düşük ise o oranda altı ayda bir taksitlerde artış güncellemesi gerçekleştirilecek. Dört senedir memur maaş artış oranını uygulamadık. 2022’de memur maaşı yüzde 80 arttı. Bizde yüzde 25 artırdı. Yurttaşın olanağına göre seçenek belirliyoruz. 'Taksitini ödemedi' diye kimsenin evini haczetmedik."

ŞOK’ta ayın son indirimleri! Tost peyniri 55 TL’ye, yeşil mercimek 25 TL’ye Jif tüm yüzeyler jel 39 TL’ye çakıldı!

Migros’ta dana kangal sucuk 309 TL’ye, gurme klasik peynir 110 TL’ye, tam yağlı tulum peyniri 72, 50 TL’ye düştü!

BİM, mayıs ayına iddialı indirimlerle giriyor! Tost peyniri 159 TL, beyaz peynir 79 TL, Kars kaşarı 49,50 TL...