29 / 04 / 2024

2023 toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve emekli zammı yüzde 45'e yaklaşıyor!

2023 toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve emekli zammı yüzde 45'e yaklaşıyor!

Türkiye'nin gündemindeki en önemli başlıklardan biri olan 2023 Toplu Sözleşme Görüşmeleri, memur ve emekli zammını belirlemeye yönelik kritik aşamaya ulaştı. Kamu çalışanları ve emeklileri ilgilendiren bu süreçte hükümetin teklifleri ve enflasyon beklentileri ön planda.



Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer tutan 2023 Toplu Sözleşme Görüşmeleri, son aşamaya gelerek yaklaşık 6 milyon vatandaşı ilgilendiren memur ve emekli zammını şekillendiriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın bugün yapacağı açıklama ile beklentilere cevap verilmesi bekleniyor.

Toplu Sözleşme Görüşmeleri, kamu çalışanları ve emekliler için büyük bir önem taşıyor. Bu süreçte yapılacak zam miktarı, hükümetin teklifleri ve enflasyon beklentileri doğrultusunda belirleniyor. Memurlar için yeni haklar da ele alınıyor.

 2023 toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve emekli zammı yüzde 45 e yaklaşıyor!

2024 ve 2025 yıllarını kapsayan tekliflere göre zam oranları, ilk altı ay için yüzde 15, ikinci altı ay için yüzde 10, 2025'in ilk altı ayı için yüzde 6 ve ikinci altı ayı için yüzde 5 olarak önerildi. Ancak bu teklifler enflasyon beklentileri ile birleşerek zam oranını şekillendiriyor.

Özellikle emekliler için önemli olan Sosyal Destek Ödemeleri de memur zamlarıyla belirleniyor. Yüzde 43,11 artış beklentisi, emekli maaşlarının da artışını şekillendirecek bir referans olacak.

 2023 toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve emekli zammı yüzde 45 e yaklaşıyor!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, emekli ve memur zammı hakkında yaptığı açıklamada, "Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." sözleriyle emeklilere de hak ettikleri payın verileceğini vurguladı.

Uzlaşı sağlanamazsa, kamu işveren tarafından üçüncü bir teklif sunulacak. Eğer bu teklifle de anlaşmaya varılamazsa konu Kamu Hakem Kurulu'na taşınarak son karar bu kurul tarafından verilecek.

 2023 toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve emekli zammı yüzde 45 e yaklaşıyor!

Memur ve emekli zammı, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal durumunu yansıtan önemli bir gösterge olarak yakından takip ediliyor. 2023 Toplu Sözleşme Görüşmeleri sonucunda, kamu çalışanları ve emekliler için adil bir zam ve yeni haklar beklentisi sürüyor.

Vakıfbank'tan kentsel dönüşüm kredisi!
Emekli maaşına zam gelecek mi? Emekliye ek zam ne zaman yapılacak? Son dakika!
Emekli maaşını Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank'tan alanlara 3 ay ödemesiz 100.000 TL ihtiyaç kredisi!

Geri Dön