Kent Haberleri

2023 torba yasa çıktı mı? Ne zaman çıkacak?

Torba yasa için gözler TBMM’ye çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, torba yasanın tarihine ilişkin, "TBMM tatile girmeden, yani temmuzda torba yasayı çıkarma çalışmamız sürüyor" demişti. Peki, torba yasa çıktı mı? Ne zaman çıkacak? İşte detaylar... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda torba yasaya ilişkin çalışma yürütüldü

Milyonlar torba yasanın ne zaman çıkacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda torba yasaya ilişkin çalışma yürütüldü. TBMM’de gündeme gelecek olan torba yasa teklifinin taslağı bir bakıma tamamlandı.

CUMHUEBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULDU

Torba yasa, kabinede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylamasından sonra da TBMM’ye hızla gündeme gelecek komisyon sonrasında Meclis Genel Kurulu aşaması olacak.

 

TORBA YASA NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bakan Işıkhan torba yasanın TBMM’ye geleceği tarihe yönelik, "TBMM tatile girmeden önce, yani temmuzda torba yasayı çıkarma çalışmamız devam ediyor" demişti.

İşte gündeme ilişkin diğer gelişmeler...

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLACAK

Bakan Işıkhan, minimum memur aylığının 22 bin TL olacağını, düzenlemenin temmuzda meclisten geçeceğini söyledi.

7 BİN 500 LİRA ÜZERİNDE AYLIK ALAN EMEKLİLERE ARTIŞ

7 bin 500 TL’nin üzerinde maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylığında kademeli artış söz konusu olacak.

7 bin 500 lira ile 10 bin lira bandında aylık alan vatandaşlar birinci kademe, 10 bin ve 15 bin lira arasındaki aylık alan vatandaşlar ikinci kademe, 15 bin liranın üzerinde emekli aylığı alan vatandaşlar ise üçüncü kademe olarak değerlendirilecek. Buna göre maaşlara seyyanen artış uygulanacak.

 

EMEKLİLERE VE MEMURLARA REFAH PAYI DÜZENLEMESİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre 6 aylık enflasyon oranını yüzde 20 bandında olacağı öngörülüyor.

Temmuz ayı emekli ve memur zamlarına refah payı da ilave edilecek.

500 TL ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ VERİLECEK

Öte yandan Bakan Vedat Işıkhan, asgari ücret desteği ile ilgili olarak, "Geçtiğimiz 6 ayda 400 lira olarak verdiğimiz asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Arabası olanlar Ziraat Bankası’nın verdiği bu parayı hemen alsın!

ŞOK’ta 3 kişilik çadır 399 TL’ye, termos 279 TL’ye, katlanabilir kamp masası 299 TL’ye düştü!

TÜRSAB Başkanı: ‘Bu yıl saç ektirmek için gelenlerde yüzde 20 artış olacak’