Kent Haberleri

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?  Vergi affı borç yapılandırma son başvuru tarihi alınan kararla birlikte uzatılmıştı

''Vergi borcu yapıalndırılmasında son gün ne zaman?'' sorusu binlerce kişi tarafından araştırılıyor.  Vergi affı borç yapılandırma son başvuru tarihi alınan kararla birlikte uzatılmıştı. Düzenlemyle beraber 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise 12, 18, 24,36 ve 48 ay eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanındı. Peki 2023 Vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

2023 VERGİ BORCU YAPILANDIRILMASI NE ZAMAN BİTECEK? SON TARİH NE ZAMAN?

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih 30 Mayıs olarak belirlenmişti. Ancak alınan kararla 2023 vergi affında son başvuru tarihi 30 Haziran'a uzatıldı. Fakat Kurban Bayramı nedeniyle 30 Haziran resmi tatil kapsamında yer aldğı için borç yapılandırmasından yararlanmak isteyenler 3 Temmuz mesai bitimine kadar başvurularını tamamlayabilecek.


Peki  vergi borcunda ilk taksit ödemesi ne zaman? Vergi affı ilk taskit ödemeleri ne zaman yapılacak? Borç yapıalndırma ödemelerinasıl yapılacak? İşte merak edilenler

VERGİ AFFI İLK TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Başvurulardan sonra  ilk taksit ödeme tarihi de ertelenerek, 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.

BORÇ YAPILANDIRMA ÖDEMELERİ NASIL OLACAK?

Vergi affı kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitle ödenebilecek. 2 bin liranın üzerindeki borçlara 12, 18, 24,36 ve 48 ay eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınacak.

Peşin ödeme yapılamsı halinde, yapılandırılan borcun gecikme faizi ve cezasının yüzde 90'ına kadar olan kısmı ise silinebilecek.

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Vergi affı 2023 başvuru nasıl yapılır? 2023 vergi affı başvuru ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?