Kent Haberleri

2023 yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete yüzde kaç ara zam yapılacak? Rakamlar peş peşe hesaplandı! 

Asgari ücrete Temmuz ara zammı resmen netleşti. Peki 2023 yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete yüzde kaç ara zam yapılacak? 2023 yılı için emekliye yapılan zam düzenlemesinin ardından 'Asgari ücrete ara zam gelecek mi?, Asgari ücret kaç TL olacak?' sorularının yanıtları merak konusu oldu

Asgari ücrete Temmuz ara zammı resmen netleşti. 2023 yılı için emekliye yapılan zam düzenlemesinin ardından 'Asgari ücrete ara zam gelecek mi?, Asgari ücret kaç TL olacak?' sorularının yanıtları merak konusu oldu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve herkesin memnun olacağı bir asgari ücret seviyesini işaret etti.

AK Parti Seçim Beyannamesinde ücretlerin enflasyonun üzerinde bir refah payı ile belirleneceğinin altı çizildi. 

2023 yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete yüzde kaç ara zam yapılacak? Rakamlar peş peşe hesaplandı! 

Sabah'tan Mete Dirice'nin haberine göre; Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan zamla asgari ücret brüt 10.008 TL, net ise 8.506 lira şeklinde belirlendi. Asgari ücret dönemin kuruyla 455 dolara yükselerek döviz bazlı rekora imza attı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zamlar ile ilgili yaptığı açıklamasında, hayat şartlarını göz önünde bulundurarak Temmuz'da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye alacaklarının altını çizdi. Bilgin, "osyal devlet anlayışıyla çalışanlarımızla omuz omuza vererek her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Seçim Beyannamesinde olan 'Çalışma Hayatı-Sosyal Güvenlik' kısımda asgari ücret, emekli ve memur zammı düzenlemelerinin enflasyonun üzerinde uygulanacak yükselişle refah payı belirleneceğine dikkat çekildi. 

2023 yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete yüzde kaç ara zam yapılacak? Rakamlar peş peşe hesaplandı! 

2023 YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Yapılan son dakika hesaplamalarına göre, 6 aylık enflasyon rakamlarının 21,43-26,61 aralığında olacağı öngörülüyor. Refah payı ile hesaplandığında asgari ücret zammı için birinci seçenek yüzde yüzde 25, ikinci seçenek yüzde 30, üçüncü seçenek de yüzde 35 olarak belirlendi. 

Yüzde 25 formülü: Asgari ücrete Temmuz ayında yüzde 25 zam uygulanması halinde net ücret 10 bin 633 Türk Lirası, brüt ücret ise 12 bin 510 Türk Lirası olacak. 

Yüzde 30 formülü: Asgari ücrete Temmuz ayında yüzde 30 zam gelmesi halinde net ücret 11 bin 58 liraya, brüt ücret ise 13 bin 10 liraya yükselecek. 

Yüzde 35 formülü: Asgari ücrete Temmuz ayında yüzde 35 zam gelirse net ücret 11 bin 475 Türk Lirası, brüt ücret ise 13 bin 500 Türk Lirası olacak. 

İşçi, işveren ve hükümettin 5'er kişilik ekibinden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Haziran'da toplanarak, ön görüşmelerini yapması bekleniyor. 

6 aylık enflasyon rakamlarının önemli bir kıstas olacağı son toplantı sonrası uzlaşılan rakam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak ve Erdoğan onayladıktan sonra yasal sürece geçilecek.

Bedelsiz doğal gaz kullanımına ilişkin detaylar açıklandı! 

Motorin indirimi iptal edildi! Bu gece daha büyük indirim geliyor! Sürücülere son dakika müjdesi!

0.79 faizle 10 yıl vade fırsatıyla evini dönüştürmeyen kalmasın! Yüzyılın Dönüşüm projesine yoğun ilgi!