Otomobil

2023 yeni model elektrikli araçlar! 2023’te hangi model elektrikli arabalar gelecek?

Elektrikli araçlar son dönemde tercih edilmeye başlandı. Elektrikli araç meraklıları 2023’te hangi model elektrikli araçların geleceğini sorguluyor. İşte detaylar!Şuanda premium markaların hakimiyetinde olan elektrikli otomobil pazarında, 2023 yılında yeni modellerin gelmesi ile birlikte bu tablonun değişmesi bekleniyor

Türkiye'de satışa sunulacak elektrikli otomobiller ilgi ile takip ediliyor. Şuanda premium markaların hakimiyetinde olan elektrikli otomobil pazarında, 2023 yılında yeni modellerin gelmesi ile birlikte bu tablonun değişmesi bekleniyor.

İşte haberin detayları…

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin açıkladığı verilere göre, 2022'de Türkiye'de satılan elektrikli otomobil sayısı adeta patlama yaparak yüzde 252 oranında artış yaşandı ve 7 bin 733 adede yükselerek ilk kez yüzde 1'in üstünde pazar payına ulaştı ve pazarın yüzde 1.3'ünü oluşturdu.

TOGG

Yıl içerisinde bizi bekleyen en büyük yenilik Türkiye'nin yerli elektrikli otomobil markası TOGG olacak.

AUDI

Audi'nin Q8 e-tron modeli, 2023'ün üçüncü çeyreğinde satışa çıkarılacak. Elektrikli SUV model olan ve tek şarj ile 491 kilometre kadar yol yapabilir. Otomobil, 250 kW güç ve 664 Nm tork üretebilir.

BMW

BMW, 2023'te kompakt SUV modeli X1'in elektrikli olan versiyonu iX1'i ülkemize gelecek. Görünüm olarak X1 ile aynı olan bu otomobilde, 64.7 kWh kapasiteli bir bataryaya sahiptir. Otomobilin gücü 230 kW olduğu belirtilmiştir ve iX1, tam şarj ile 400 kilometrenin üzerinde yol gidebilir.

FORD

Tam elektrikli model olan Mustang Mach-E, iki farklı batarya paketi ve üç farklı güç seçeneği bulunuyor. Elektrikli otomobil, 255 beygir ve 290 beygirlik güç değerleri ile yola çıkmayı bekliyor. Her iki versiyonda da 415 Nm tork değeri sunan otomobilin bu menzil değeri de 420 ile 540 kilometre aralığında değişmektedir.

JEEP

Yılın ikinci çeyreğinde Avenger Türkiye yollarına çıkacak. 54 kWh kapasiteli batarya ile yollara çıkacak otomobilin, tek şarj ile 400 kilometre yol gidebileceği belirtiliyor.

NISSAN

E-Power isimli hibrit teknolojisini ülkemize getiren Japon üretici, tam elektrikli SUV modeli Ariya'yı 2023'te satışa sunacak. Farklı tasarımı ile göz önüne gelen Ariya'da, 63 kWh kapasiteli batarya görev yapıyor. Otomobilin gücü 160 kW olarak açıklanırken, menzil değeri ise 400 km olarak belirtiliyor.

Vatandaş şokta! O bile artık ücretli! Bedavayken şimdi 50 TL oldu!

10 destek ödemesinin gelir şartı değişti! Zamlar peş peşe hesaplandı! Sosyal destek yardımları ne kadar oldu?