Kent Haberleri

2023 YKS günü toplu taşıma bedava mı? Üniversite sınavı için otobüsler, metro, metrobüs ücretsiz mi?

ÖSYM tarafından bu sene üniversiteye geçiş YKS (TYT-AYT-YDT) 17 - 18 Haziran günlerinde yapılacak. Peki bu tarihlerde toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? İşte detaylar...Sınav öncesinde Ankara ve İstanbul'dan üniversite sınavına girecek öğrenciler için duyuru yapıldı

Milyonlarca kişi 17 - 18 Haziran tarihlerinde üniversiteye girmek için sınavda ter dökecek. Sınav öncesinde Ankara ve İstanbul'dan üniversite sınavına girecek öğrenciler için duyuru yapıldı.

ÖSYM tarafından bu sene üniversiteye geçiş YKS (TYT-AYT-YDT) 17 - 18 Haziran günlerinde yapılacak. Peki bu tarihlerde toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? İşte detaylar...

Milliyet'te yer alan detaylara göre, sınava katılım sağlayacak milyonlarca adayın, sınava girecekleri okullara ulaşımının kolaylaşması ve yoğunluğun olamaması için toplu taşımlar ücretsiz hizmet verecek.

YKS 2023 sınavı öncesinde iki büyükşehir belediyesi duyuru yaptı. İstanbul ve Ankara'da üniversite sınavının gerçekleştirileceği 17 Haziran Cumartesi ve 18 Haziran Pazar günü toplu taşımalar ücretsiz olacak. 

YKS GÜNÜ OTOBÜSLER BEDAVA MI?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndebn yapılan açıklamada; ''17-18 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler ve sınav görevlileri, belgelerini göstererek İBB’ye bağlı toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek" denildi.

İETT sayfasında bulunan duyuruda ise şu sözlere yer verildi: 17 Haziran Cumartesi ile 18 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan YKS'ye katılım sağlayacak öğrenciler ve görevliler sınav günü belgeleri ile İETT araçlarından ücretsiz faydalanabilecektir. Öte yandan sınav günü İETT ek seferler düzenleyecek. Ek sefer uygulaması olan hatlar ile ilgili tüm detaylar İETT internet sitesinde yer alıyor.

ÜNİVERSİTE SINAV GÜNÜ TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu 08.05.2020 tarih ve 533 sayılı Karar’a istinaden, EGO Genel Müdürlüğü’ne ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden YKS’ye katılacak adaylar sınav giriş belgelerini göstermeleri kaydıyla kendileri, velileri ve görevli öğretmenler sınav gününde ücretsiz faydalanacaklardır.

YKS nedir sorusu ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sınavı olarak isimlendirilen ve 2018 yılından beri ÖSYM tarafından uygulanan bir sınav olarak biliniyor. Lise eğitimini tamamlamış herkes üniversiteye gidebilmek için bu sınava girmek zorundadır.

Kamu işçilerinin ikramiye tarihleri tek tek açıklandı! Resmi Gazete'de yayımlandı: 28 Haziran ve 18 Aralık! 

Emeklilerin cebine bu ay en az 9 bin 500 TL girecek! 

Benzin, motorin, LPG alacaklar şimdi bakın! Yeni fiyatlar bir bir açıklandı! Sürücüler dikkat!