Kent Haberleri

2023 zamlı 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı peş peşe hesaplandı! Hemen şimdi tek tek rakamlara bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ödemelerinden binlerce vatandaş faydalanıyor. Maaşlar peş peşe hesaplanırken 2023 zammı merak ediliyor. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ocak ayında ne kadar olacak? İşte detaylar... Bu desteklerin arasında 65 yaş aylığı, evde bakım parası ve engelli aylığı da yer alıyor

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi milyonlarca vatandaşa farklı kalemler ve tutarlarda olacak şekilde nakdi destek veriliyor. Bu desteklerin arasında 65 yaş aylığı, evde bakım parası ve engelli aylığı da yer alıyor. 

Binlerce vatandaşa, her ay, engelli aylığı, 65 yaş aylığı evde bakım parası desteklerinden faydalanıyor.

2023 yılıyla birlikte, asgari ücret ile memur ve emekli maaşları güncellenecek. Milyonlarca çalışan, emekli ve memur tarafından yeni zamlı maaşlarının ne kadar olacağı merak ediliyor ve zamlı maaş hesaplamaları araştırılıyor. 

Yeni yıl ile birlikte asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarının yanı sıra, engelli aylığı, 65 yaş aylığı, evde bakım parası da içinde olmak üzere birçok kalemde yükseliş yaşanacak. 

Şimdiye kadar belli olan enflasyon verileri dikkate alınarak, 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli aylığı desteklerine yapılacak Ocak zammı tek tek hesaplandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yılın ikinci yarısı için enflasyon beklentisi yüzde 17,86 olarak açıklanırken; AA Finans’ın anketine göre ise bu oranın yüzde 21,61 olacağı öngörüldü. 

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli aylığı için yapılacak yeni yıl zammı AA Finans, TCMB Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi verilerine göre tek tek hesaplandı. Zam hesaplaması, dört aylık kesinleşen enflasyon rakamları dikkate alınarak yapıldı. 

Maaşlar tek tek hesaplandı! 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli aylığı Ocak zammı ne kadar olacak? İşte tahmin edilen o tutarlar... 

Haber Global'de yer alan detaylara göre; engelli aylığı, 65 yaş aylığı, evde bakım parasına da Ocak ayı ile beraber zam gelecek. Engelli aylığı, 65 yaş aylığı, evde bakım parası son dakika enflasyon verileri dikkate alınarak peş peşe hesaplandı. 

65 YAŞ AYLIĞI, ENGELLİ AYLIĞI, EVDE BAKIM PARASI OCA ZAMMI NE KADAR OLACAK?

65 YAŞ AYLIĞI: Şu an 1.537 TL olarak ödenen 65 yaş aylığı, Merkez Bankası hesabına göre, Ocak zammı ile 1.827 TL'ye; AA Finans'ın rakamlarına göre 1.885 TL'ye çıkarılacak. 4 aylık enflasyon rakamlarına göre ise bu destek için kesinleşen rakam 1.719 TL oldu. 

ENGELLİ AYLIĞI: Yüzde 40-69 arası engelli raporuna sahip vatandaşlara şimdi 1.227 TL destek sağlanıyor. Bu tutarın Merkez Bankası rakamlarına göre 1.458 TL, AA Finans'ın rakamlarına göre ise 1.504 TL şeklinde olacağı belirtildi. 

EVDE BAKIM PARASI: Şimdi 3 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım maaşı, paylaşılan son dakika detaylarına göre; Merkez Bankası enflasyon tahmini kapsamında 3 bin 965 TL'ye, AA Finans'a göre ise 4.190 TL'ye ulaşacak. 4 aylık enflasyon rakamlarına göre ise bu destek için kesinleşen rakam 3.731 TL şeklinde belirtildi. 

Yüzde 70 ve üstü rapora sahip engelli vatandaşlara ise şimdi 1.840 TL'lik nakit destek sağlanıyor. Söz konusu bu rakamın 1 Ocak 2023 zammından sonra 2.187 TL ya da 2.256 TL şeklinde değişebileceği belirtildi. Dört aylık enflasyon rakamlarına göre ise bu destek için kesinleşen rakam 2 bin 58 TL şeklinde oldu. 

TOKİ kura takvimi açıklandı! TOKİ kura sonucu nasıl ve nereden sorgulanır? TOKİ 26-28 Kasım il il kura çekiliş takvimi

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yastık altında altını olanlar çabuk bakın! 26 Kasım 2022 güncel altın fiyatları