Ekonomi

2023’de emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli ikramiyesi 3 bin TL mi oldu?

Emekli ikramiyelerinin ne kadar olacağı milyonlarca vatandaşın gündemini oluşturuyor. Peki emekli bayram ikramiyesi kaç TL olacak? İşte detaylar!Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile emekli maaşlarına yapılan zam oranı yüzde 30 olmuştu

Emekliler yeni yıla zam haberleri alarak girdi. Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile emekli maaşlarına yapılan zam oranı yüzde 30 olmuştu. Buna ek olarak emeklileri heyecanlandıran başka gelişme daha bulunuyor. Milyonlarca emekli vatandaş şu aralarda bayram ikramiyesi zammını beklemektedir.

Peki 2023’de emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli ikramiyesi 3 bin TL mi oldu? İşte ayrıntılar…

2023 EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Ramazan Bayramı bu sene Nisan ayına denk gelmektedir. Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler, ikramiyelere yapılacak olan zammın ne kadar olacağını sorguluyor. Ramazan Bayramı'na doğru yaklaşırken emeklilerin gündemini bayram ikramiyesi ödemeleri oluşturuyor. Yeni yılın ocak ayında emekliler zamlı maaşlarını öğrendi. Emekliye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla bu zammın yüzdesi 30 oldu. SSK BAĞ-KUR ve memur emeklisi Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez ikramiye almaktadır. Peki, 2023 Bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar zam yapılacak?

EMEKLİ İKRAMİYESİ 3 BİN TL Mİ OLDU?

Emekli ikramiyeleri ne kadar olacak sorusunun yanıtı milyonlarca emekliler tarafından araştırılıyor. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklinin hesabına yatacak olan bayram ikramiyelerinin tutarı henüz netlik kazanmadı.  Bayram ikramiyesi geçtiğimiz yıl 1100 TL olarak ödenmişti. Aslında emekliler geçtiğimiz yılda ikramiye artışı beklemişti ama herhangi bir zam uygulanmadı.

Bu sene de Bayram ikramiyesine önemli bir artış bekleniyor. Başkent kulislerinde dolaşan iddialar ise Bayram ikramiyesinin 2500 ile 3000 TL aralığında olacağı öngörülüyor. Yani bu durumda emekli bayram ikramiyesi yıllık toplamda 5.000 ile 6.000 TL bandında olması bekleniyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Zamlı emekli bayram ikramiyesinin nisan ayında yani bayramdan bir hafta öncesine kadar hesaplara yatacağı tahmin ediliyor. Bu bilgilere ek olarak SSK BAĞ-KUR ve memur emeklisi kişiler Nisan ayının 3. haftasında ikramiye ödemelerini alacak.

TOKİ 2023 konut belirleme kurası ne zaman? TOKİ'ler açıklandı mı? İstanbul TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Afetzede hak sahipliği başvurusu! Depremzedelere yardım ne kadar? Afetzede barınma desteği başvurusu nasıl yapılır?