Ekonomi

2023’te belediye işçilerine kadro gelecek mi? Meclis gündemine geldi! İşte herkesin merak ettiği o sorunun cevabı...

Sözleşmeliye kadro düzenlemesi ile alakalı 12 maddelik taslak metin 12 Ocak 2023 tarihinde TBMM gündemine geldi. 2023’te belediye işçilerine kadro gelecek mi? İşte detaylar... 600 bine yakın sözleşmeli çalışan, kadro ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederken, öte yandan da taşerona ve belediye personellerine kadro gelip gelmeyeceği araştırılıyor

Belediye işçilerinin kadroya dahil edilecek mi? Sözleşmeli personeller kadrolu olacak mı? 12 Ocak 2023 tarihinde meclis gündemine gelen düzenlemenin yasalaşması halinde 4B’li çalışanlar 4A’ya geçecek. 600 bine yakın sözleşmeli çalışan, kadro ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederken, öte yandan da taşerona ve belediye personellerine kadro gelip gelmeyeceği araştırılıyor. Peki, 2023 yılında taşeron ve belediye işçilerine kadro gelecek mi?

İşte, belediye şirket personellerine ilişkin yapılan düzenlemeyle ilgili tüm detaylar...

Sözleşmeli çalışana kadro düzenlemesi meclis gündemine taşındı. Sözleşmeli personellere kadro gelmesi durumunda; 4B’den 4A’ya geçiş olacak ve 3+1 modeline göre kadroya geçecek sözleşmeli personeller kademe, tayin ve izin hakkı elde edecek. Diğer yandan belediye şirketlerinde çalışan personeller de devlet memuru statüsüne geçip geçemeyeceklerini araştırıyor. Peki, 2023 taşeron ve belediye işçilerine kadro gelecek mi? İşte son gelişmeler…

BELEDİYE PERSONELLERİNE KADRO SON DURUM

Kadro kapsamı çerçevesinde olanlar; sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli kamu iktisadi teşebbüsü (KİT) personeli, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli sağlık yöneticisi, sözleşmeli meclis danışmanı ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarından meydana geliyor.

TAŞERON VE BELEDİYE PERSONELLERİNE KADRO GELECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise taşeron personele kadro konusu ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Taşeron çalışanların kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon çalışana kadro verildi.

O zamanlarda 90 bin çalışan bu fırsattan istifade edemedi. Onların sorunlarını kasım ayında ya da daha erken bir tarihte çözüme kavuşturmuş olacağız. Şu anda geçici çalışanlar sorunu var. 90 bin çalışanın kadroya dahil edilmesi için çalışmalarımız devam ediyor."

Konuyla ilgili çalışmalar devam ederken yetkili kişilerden gelen açıklamaları paylaşmaya devam edeceğiz. Belediye işçilerine kadro gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

EYT ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların cevabı bu haberde! Okumadan geçmeyin!

O isim doların zirve yapacağı tarihi verdi! “Dolar, 15 gün içinde tam olarak...”

Kredi notu düşük olup kredi çekemeyenlere şeytanın bile aklına gelmeyecek formül! Duyanlar inanmıyor!