Ekonomi

2023’te buna yatırım yapan dört köşe olacak! Analistlerin hepsi aynı şeyi söylüyor! Altını solladı! İşte detaylar!

Altın ve gümüşün yeni yıldaki akıbetine dair tahminler yapıldı. Analistlerin hepsi aynı şeyi söyledi. İşte detaylar!İşte haberin detayları…

Yeni yılda analistler hem altın fiyatlarının hem de gümüşün 2023 için ümit verici olduğuna dikkat çekti ve o şaşırtan açıklamalarda bulundular.

İşte haberin detayları…

Analistler, değerli metaller için kazanç beklentisinin öne çıktığını dile getirdiler. Ama bunun yanında pek çok analist gümüşün volatil yapısı ve son iki yılda yeterince ilgi görmemesinden dolayı 2023 yılı için sarı metalden daha fazla kendine gelip, toparlanabileceğine dair tahminlerde bulundular. İşte yapılan tahminlere dair detaylar…

DAHA İYİ PERFORMANS GÖSTEREBİLİR!

Beyaz metal, kendisine destek çıkan makro ortam, güçlü fiziksel istek ve teknik görünüm açısından analistlere göre karışık bir yıldan sonra 2023 yılında altından daha iyi performans gösterebilir resmi çiziyor. Yılbaşından bugüne kadar spot gümüş yüzde 3 artış ile ons başına 23.80 dolara, spot altın yatay bir 1.815 dolar bandında işlem gördüğü belirtildi.

Wells Fargo'nun reel varlık stratejisi başkanı John LaForge, "Gümüş konusuna biraz daha pozitif yaklaşıyorum, çünkü ons başına 23 dolara geri döndük. Bu yüksek beta oyunu demek. Hisse senetlerinin düştüğü bir senede değerli metaller esas olarak hisse senetlerini takip eder. Bu tür bir ortamda, gümüşün istikrar kazanması altının daha iyi performansa işaret ediyor” diye konuştu. LaForge, emtiaların 2020 yılından beri bir süper döngü içinde olduğunu ve özellikle diğer emtialara göre ne kadar ucuz olduğu öngörülürken, gümüşün bu süreçte özel bir rol oynayabileceğini belirtiyor ve bu emtiayı övmektedir.

İslam Memiş de bu konuya dair şunları söyledi;  "Gümüşün gram fiyatı 9,92 seviyesinden yıla giriş yaptı, şimdi ise 14 lira seviyesinden işlem görüyor. Gümüşün gram fiyatının altından daha fazla bir getirisi oldu. Yani yüzde 40 civarında altın kazandırırken, yüzde 41 civarında gümüş elde etti 100 bin liralık altın alan bugün 140 bin lira yaptı parasını, 100 bin liralık gümüş alan da 141 bin liraya ulaştırdı.”

PTT personel alımı 2023 başladı mı? PTT personeli olmak isteyenler dikkat! İşte PTT personel alımı şartları!

TOKİ haftalık kura takvimi! TOKİ'nin il il kura takvimi açıklandı! TOKİ kura çekilişleri hangi illerde olacak?

Memur ve emekli maaşlarında büyük artış! Ocak 2023 emekli zammı ne kadar? İşte yeni zamlar!