Genel

2023’te ehliyet harcı ne kadar olacak? Ehliyet harç ücreti nereye yatırılır?

Ehliyet harcının yeni yılda yani 2023’te ne kadar olacağı araştırılıyor. İşte ehliyet harcına dair merak edilip sorulan sorulara dair detaylar! İlk defa ehliyet alanlar için Teorik Sınav Giriş Ücreti: 120 TL’DİR

2022 SINAV GİRİŞ ÜCRETLERİ NELERDİR?

Ehliyet harçları devlete, sınav ücretleri ise MEB'e ödenmektedir.

İşte 2023 yılında ehliyet harcına dair sorulan ve merak edilen diğer detaylar…

EHLİYET HARÇ ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR? İŞTE EHLİYET HARCINA DAİR DETAYLAR!

Ehliyet harç ücreti nereye ve hangi bankaya yatırılır, ehliyet harç ücreti nereye yatırılır? soruları çok sık sorulan sorulardan bazılarıdır. Değerli kağıt ve harç bedelleri Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı olan bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı ise Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılmaktadır.

Ehliyet harcı ve değerli kağıt bedelinin yatırılacağı başlıca bankalar şunlardır;

2023’TE EHLİYET HARCI NE KADAR OLACAK?

Ehliyet almak isteyenler vatandaşlar, 2022 yılında 130 lira yazılı sınav harcını yatırıp, yazılı sınavı geçtikten hemen sonra 160 lira direksiyon sınav harcı ödemelilerdir. Bu yıl sürücü kurslarında ücreti 7 bin 60 lira olarak uygulama yapılmaktadır.

2023 yılında B sınıfı ehliyet harcı 2 bin 489 lira 77 kuruşa çıkacaktır. Yani hesaplamalara göre B sınıfı bir ehliyetin maliyeti 10 bin TL'nin üzerine yükselecek. 2023 yılında motosiklet sürmek için gereken A sınıfı ehliyetin harcı, 370 liradan 825 lira 87 kuruşa çıkacaktır. Ehliyet harçlarına 2023 yılında gelecek zam ve sürücü kursu eğitimi de buna dahil edildiği zaman ehliyetin maliyeti 10 bin TL'nin üzerine çıkacağı düşünülüyor.

Bakan Kurum duyurdu! TOGG için kurulmaya başlanıldı! İşte detaylar!

Nakit sıkıntınız artık kalmasın! O banka düşük faiz kampanyası ile derdinize derman olacak! İşte detaylar!

Asgari ücret için sıkı pazarlık sürüyor! Masaya öyle bir rakam kondu ki! İşte yeni rakamlar!