Ekonomi

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda her şeye  olduğu gibi devlet dairelerinde gerçekleşen tapu, emlak vergisi, harç işlemleri de zamları olarak alınmaya başlandı. Tapuya giden, mülk aldığına sevinemeden masrafıyla yüzleşecek çünkü tapuda yapılan işleme bağlı olarak ödenecek tutar 2 ile 4 kat oranında artış gösterdi.  Değerleme oranı geçen yıl yüzde 122,93 olarak uygulanırken, döner  sermaye ücretleri konusunda her yıl yeniden değerleme oranları belirleniyor

 

 

Peki yeni yılda tapuya aldığı gayrimenkulün tapu işlemini yapmaya giden ne kadar ödeyecek? 2023 yılı ev ve arazi tapu gideri ne kadar? Tapu masraflarına ne kadar zam geldi? Masrafı kaç TL oldu? İşte detaylar…

Tapu işlemlerinde fiyatlar ilden ile farklılık gösteriyor.  Değerleme oranı geçen yıl yüzde 122,93 olarak uygulanırken, döner  sermaye ücretleri konusunda her yıl yeniden değerleme oranları belirleniyor. Bu bedel, 233 TL'den 519  Türk lirasına çıktı.

YÜZDE 61,5  ZAMLANDI

Tapu işlemlerinde alınan  tüm ücretler arttı. Buna göre, 2023 yılında emlak vergisi yüzde 61,465 oranında zamlı hesaplanıyor.

İTO Meclis üyesi ve Emlak Danışmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, yeni yılda tapu işlemlerine ilişkin yaptığı açıklamada, il ve ilçelerin yöresel katsayılarında farklılık bulunduğunu söyledi.

 QNB Finansbank'ın yen kampanyası görenleri şaşkına çevirdi! Müşterisi olana koşulsuz 30 bin lira veriyor!

Çeyrek altın fiyatı kaç TL? 21 Ocak 2023 Güncel Fiyat Listesi

Vergi affı paketinde kimler var? Sigorta prim borçlarını da kapsayacak mı?