Ekonomi

2023'ün ilk çeyreğinde Borsa İstanbul'da en çok kazandıran spor şirketi açıklandı! Borsa liginin kazananı hangi takım?

Senenin ilk çeyreğinde sert dalgalanmalar yaşayan Borsa İstanbul'da, spor şirketlerinin hisselerinde de dalgalı seyir izlendi. Peki Borsa liginin kazananı hangi takım oldu? Senenin ilk çeyreğinde sert dalgalanmalar yaşayan Borsa İstanbul'da, spor şirketlerinin hisselerinde de dalgalı seyir izlendi

Spor endeksi, Ocak-Mart 2023 döneminde yüzde 6 değer kaybı yaşadı. Senenin ilk çeyreğinde sert dalgalanmalar yaşayan Borsa İstanbul'da, spor şirketlerinin hisselerinde de dalgalı seyir izlendi. 

Piyasalarda oynaklığın had safhaya ulaşmasına sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, 8 Şubat tarihinden 15 Şubat tarihine kadar Borsa İstanbul pay ve vadeli işlem piyasalarında işlemler durduruldu. 

Analistler, depremin ardından gerçekleşen işlemlerde panik havasının öne çıktığına dikke çekerek, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) aldığı önlemlerden sonra borsada dengelenme eğiliminin görülmesine karşın spor hisseleri üzerindeki satış baskısının sürdüğünü aktardı. 

2023'ün ilk çeyreğinde Borsa İstanbul'da en çok kazandıran spor şirketi açıklandı! Borsa liginin kazananı hangi takım oldu? 

Depremlerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından da profesyonel ve amatör tüm müsabakalar ertelenmişti. 

Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüpleri arasında hisseleri, 2023'ün ilk çeyreğini yüzde 40,6 artışla bitiren Beşiktaş, bu dönemde yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi olarak belirlendi. 

Analistler, Şenol Güneş'in teknik direktörlüğe getirilmesinden sonra Beşiktaş'ın, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ ve Fenerbahçe Futbol AŞ'den sonra zirve mücadelesi verdiğinin altını çizdi. 

Galatasaray, hem taraftarının hem de yatırımcısının yüzünü güldürdü 

Lider Galatasaray yeşil sahalarda taraftarının, borsada da yatırımcısının yüzünü güldürdü. 

Galatasaray'ın hisseleri senenin ilk çeyreğinde yüzde 9,5 değerlenirken, Galatasaray, geçtiğimiz ay ligdeki galibiyet serisini 14 maça yükseltti. 

2023'ün ilk çeyreğinde, Fenerbahçe yatırımcısına yüzde 20,9 kaybettirirken, Trabzonspor da yüzde 24,2 kayıp yaşattı. 

Analistler, Fenerbahçe'nin, Süper Lig'de zirve ortağı olmasına rağmen, bu sene borsada tam tersi bir performans sergilediğine dikkat çekti. 

Zirve yarışından uzakta kalan Trabzonspor, borsada da yüzleri güldüren bir performans sergileyemedi. 

Beşiktaş Mart'ta da kazandırdı 

Beşiktaş, mart ayında da borsada yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi olarak dikkatleri çekti. 

Geçtiğimiz ay Beşiktaş'ın hisseleri yüzde 10,2 ve Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 8,2 değerlenirken; Trabzonspor'un hisseleri yüzde 1,4 ve Galatasaray'ın hisseleri yüzde 1,9 değer kaybı yaşadı. 

En fazla piyasa değeri Fenerbahçe'nin 

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine sahip olan Fenerbahçe, geçtiğimiz ayı 5 milyar 711 milyon 146 bin lira piyasa değeriyle bitirdi. 

Fenerbahçe'yi, 4 milyar 676 milyon 400 bin TL piyasa değeriyle Galatasaray, 2 milyar 4 milyon TL piyasa değeriyle Beşiktaş ve 1 milyar 815 milyon TL piyasa değeriyle Trabzonspor takip etti. 

Altında kıyametin kopacağı tarihler peş peşe açıkladı! Bu rakamlar ilk kez verildi! Tüm bildiklerinizi hemen unutun

TOKİ İstanbul Arnavutköy, Başakşehir, Esenler kura sonuçları açıklandı mı? İstanbul 2+1, 3+1 kura sonuçları isim listesi

Aile destek ödemesi alanlar hemen bakın! Nisan ayı aile destek ödemesi yattı mı? e-Devlet'ten kontrol edebilirsiniz!

Dolar 6 TL birden yükselecek! Aman bu tarihe dikkat! Elinde doları olan koşun hemen bakın!