Kent Haberleri

2023’ün ilk yarısında en çok konut aranan iller belli oldu! Kiralık arayışında İstanbul ve Ankara arka sıralarda kaldı!

Zingat.com, yılın ilk 6 ayında en çok konut ve arsa araması yapılan illeri duyurdu. İlk sırada yer alan İstanbul’da metrekare fiyatı 69 bin lirayı aşan Sarıyer, kentin en değerli ilçesi oldu. Zingat’ın Yatırım Rehberi Haziran 2023 listesinde, İstanbul’da metrekare fiyatları da değişiklik gösterirken, ortalama metrekare fiyatı Esenyurt ilçesinde 12 bin 978 lira, Sarıyer’de ise 69 bin 721 lira oldu

En çok satılık ya da kiralık konut ve arsa aranan illeri açıklayan Zingat’ın listesinde, ilk 5 sırada İstanbul ve Ankara’nın ardından Trabzon, İzmir ve Aksaray yer aldı.

Zingat’ın Yatırım Rehberi Haziran 2023 listesinde, İstanbul’da metrekare fiyatları da değişiklik gösterirken, ortalama metrekare fiyatı Esenyurt ilçesinde 12 bin 978 lira, Sarıyer’de ise 69 bin 721 lira oldu.

BEYLİKDÜZÜ ÜLKE GENELİNDE EN ÇOK KONUT ARANAN YER

Türkiye genelinde yapılan konut aramalarında ise Beylikdüzü ilçesi en fazla aranan ilçe oldu ve metrekare fiyatı ise ortalama 19 bin 875 lirayı buldu.

Bu ilçeyi Türkiye genelinde Konya’nın Akşehir ilçesi takip etti. Balıkesir’in Edremit ilçesi üçüncü sırada yer alırken Trabzon Ortahisar ile Amasya merkez bu ilçeyi takip etti.

 

Zingat’ın verilerine Akşehir ilçesinde metrekare fiyatı 10 bin 728 lira, Edremit ilçesinde 17 bin 181 lira, Ortahisar ilçesinde 7 bin 856 TL,  Amasya merkezde ise  11 bin 963 lira olarak tespit edildi.

EN ÇOK KİRALIK KONUT ARANAN İL TRABZON

Kiralık arama kategorisindeki verilere göre ise Zingat’ta yılın ilk yarısı itibarıyla en çok Trabzon için arama yapıldı. Bu ilin ardından Malatya ikinci sırada yer alırken, Konya onu takip etti.

Ankara ve İstanbul’un ise 4’üncü ve 5’inci sıraları alarak bu illerin gerisinde kalması dikkat çekti.

Ülke genelinde en çok kiralık konut aranan ilçe ise Trabzon Ortahisar olurken, bunu, Amasya'nın merkez, Bursa'nın Nilüfer, Kayseri'nin Talas ve İstanbul'un Bahçelievler ilçeleri takip etti.

SATILIK ARSADA EN POPÜLER YER ŞİLE

Öte yandan, yılın ilk bölümünde en fazla arsa aranan ilçe ise İstanbul Şile oldu. Şile’yi Çatalca takip ederken, yine İstanbul’un ilçelerinde Çatalca ve Silivri, İzmir geneli ile Konya’nın Akşehir ilçesi sıralamada yerini aldı.

Zingat Satış ve Ticari İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Eser Karaismailoğlu ortaya çıkan verilere ilişkin yaptığı değerlendirmede,  ev satışlarında ilk 6 ayda yüzde 20 oranında gerileme yaşandığını kaydetti.

Arzda yaşanan sıkıntının satış fiyatlarında sert yükselişe sebep olduğunu kaydeden Karaismailoğlu,   'Kredi faizlerdeki yükseliş ve bununla birlikte kullandırımdaki azalma, seçim ve deprem etkisi nedeniyle satışlarda düşme meydana geldi. Depremden sonra büyük kentlerde ve bölgeye komşu kentlerde talepler satılık konutlardan kiralık olanlara yöneldi” diye konuştu.

Antalya sezona rekorla başladı! Yılın başından bu yana uçakla gelenlerin sayısı 5 milyonu aştı!

Kasaplardan önemli uyarı! Kurban etini poşete koymak sakıncalı!

Ev kadınları nasıl emekli olacak? 25 yıl evli kalanların emekli olacağı iddiası doğru mu?