Ekonomi

2023’ün zamlı ödemeleri belli oldu! Aile Bakanlığı’ndan ne kadar ödeme yapılacak? Acilen göz atmak gerekiyor!

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu. Maaşlara yüzde 30 zam uygulanacak. Bu sayede en düşük emekli maaşı 5.500 liraya yükseldi. Öte yandan birçok kalemde maaşlarda değişim olacak. İşte detaylar...Yeni ödenecek tutarlar kesinleşti

2023 yılının ilk zamlı ödemeleri vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Yeni ödenecek tutarlar kesinleşti. Edinilen bilgilere göre, en az 1.430 lira ödenecek. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

.

EN DÜŞÜK DUL VE YETİM AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Bu çerçevede 2023 yılında; yüzde 25 hisseye göre en düşük dul ve yetim aylığı 1.430 liraya çıkmış oldu. En yüksek aylık da 13 bin liraya yükselmiş oldu. Yapılan yeni zamla birlikte dul ve yetim maaşı alanların ek ödemeleri de yükseltildi.

DUL MAAŞI ALMA ŞARTLARI

Ölüm maaşı almak için ölen eşin en az 1800 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları priminin ilgili makamlara bildirilmiş olması şartı aranıyor.

SGK'lı olan vatandaşların en az 5 yıl sigortası ve 900 gün primi varsa bu durumda da yine maaş bağlanıyor. Eşin çalışıyor olması ya da emekli olması durumunda aylıkta belli oranda kesintiler yapılıyor. Örneğin çalışmayan ya da emekli olmayan koca vefat eden eşinin maaşının yüzde 75'ini alırken, eğer çalışıyorsa yüzde 50'sini alıyor.

SSK, Bağkur, 4C, EYT'liler bankalar keseyi açtı! Resmen aklınız şaşacak 7.500 TL geri ödemesiz para verecek! 

Aile Bakanlığı'ndan nefes aldıracak destek! Hesaplara her ay tamı tamına gününde 1250 TL yatıyor! Başvuran alacak...